Vločky ovesné celé

 

S ovesnými vločkami vykouzlíte za pár chvil zdravou a vydatnou snídani - to je více než jasné. Co ale si z ovesných vloček upéct třeba zdravé a voňavé sušenky, lívance nebo palačinky? Už jste zkoušely vytvořit domácí müsli? Z chutí do toho a půl je hotovo! Přečtěte si o jejich využití ještě více!

GMO, VEGAN

od 32 Kč / ks
od 28 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Vločky
Zvolte variantu
Vločky ovesné celé Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 7.2.2023
32 Kč / ks
28 Kč bez DPH
   
Vločky ovesné celé Vital Country Množství: 1000 g Momentálně nedostupné 54 Kč / ks
47 Kč bez DPH
 

vločky ovesné

Z ovesných vloček připravíte základ každé dobré snídaně – ať už máte rádi kaši, výživné koktejly nebo raději připravujete ovesné sušenky či koláče. Ti z Vás, kteří připravují domácí celozrnné pečivo, mají jistě s ovesnými vločkami své zkušenosti, při tomto pečení jsou vločky nezastupitelné. Pokud se Vám podaří základ, pak už jen přemýšlejte nad ochucením a zdobením pokrmu – do kaší můžete využít vše od ovoce čerstvého či sušeného, přes semena velká i malá, loupaná i neloupaná, po dochucení agávovým nebo javorovým sirupem, či medem.

Vločky ovesné celé bez lepku

použití ovesných vloček

  • na sladko i na slano
  • ovesná kaše
  • lívance a palačinky
  • pomazánky
  • do pečiva, sušenek, muffinů, polévek či dokonce nepečeného cukroví
  • zavářka do polévky
  • müsli tyčinky
  • ovesné mléko
  • k zahuštění smoothies
  • základní ingredience oříško-ovesných chlebů

Příprava

Přelijte vroucí vodou a nechte odstát cca 1 minutu. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.

Složení

OVESNÉ vločky

Výživové údaje na 100 g
Energie 1557 kJ / 370 kcal
Tuky 8,4 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 1,3 g
Sacharidy 56,1 g
    z toho cukry 1,0 g
Bílkoviny 12,1 g
Sůl <0,01 g

Skladování

Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

Tip: pokud ovesné vločky zkombinujete například s ořechy nebo tvarohem, docílíte tím snížením glykemického indexu pokrmu, což je pro zejména pro diabetiky dobrou zprávou.


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: