Vločky žitné celé

 

Žitné vločky celé jsou chutnou potravinou, která vám dodá energii, vitamíny i minerály. Připravit z nich můžete sladkou kaši, přidat je do jogurtu, polévky i karbanátků. Jejich chuť je jemně oříšková.

GMO, VEGAN

od 34 Kč / ks
od 30 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Vločky
Zvolte variantu
Vločky žitné celé Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 7.2.2023
34 Kč / ks
30 Kč bez DPH
   
Vločky žitné celé Vital Country Množství: 1000 g Momentálně nedostupné 59 Kč / ks
51 Kč bez DPH
 

vločky žitné celé

Žitné vločky se vyrábějí tak, že se zrna žita navlhčí v páře a pak se vylisují. Žitné vločky jsou výživnou potravinou, kterou ocení všichni, kteří chtějí snídat či jíst zdravěji. Obsahují polysacharidy a vlákninu, které poslouží jako zdroj energie a poskytnou vám pocit nasycení na delší dobu. Jsou také zdrojem bílkovin.

Vločky žitné celé - z boku

V žitných vločkách najdete také bohaté zastoupení vitamínů i minerálů. A další dobrou zprávou je, že jsou vločky nízkotučné a z tuků obsahují především zdraví prospěšné nenasycené mastné kyseliny. Když to shrneme, tak celé žitné vločky jsou zdravou potravinou, která vám v jídelníčku prostě nesmí chybět.

Jak využít žitné vločky

Zalijte vločky rostlinným nebo živočišným mlékem. Nechejte chvíli odstát a přidejte ovoce a oříšky podle chuti, oslaďte medem nebo javorovým sirupem. A máte rychle připravenou chutnou, zdravou a výživnou snídani, která vás zasytí na dlouhou dobu. Nebo žitné vločky přidejte do polévky.

Pečete si domácí pečivo nebo připravujete müsli? Nezapomeňte i sem přihodit pár hrstí vloček. Ovesné lívance, zeleninové karbanátky doplněné o vločky, do pomazánek, sušenek i nepečeného cukroví.

Příprava

Přelijte vroucí vodou a nechte odstát cca 1 minutu. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.

Složení

ŽITNÉ vločky instantní.

Výživové údaje na 100 g
Energie 1165 kJ / 322 kcal
Tuky 1,6 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 69,0 g
    z toho cukry 2,01 g
Vláknina 9,0 g
Bílkoviny 8,5 g
Sůl 0,01 g

Skladování

Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

Země původu

Ukrajina


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: