Natural mouka žitná celozrnná 1kg

 

Základ pravého tmavého pečiva, nikoliv toho dochucovaného a dobarvovaného karamelem, ale toho pravého a poctivého, je žitná mouka. Obsahuje několikanásobně méně lepku a je proto při pečení nutné přidávat klasikou mouku pšeničnou, jinak by pečivo nevykynulo. Ve vašem jídelníčku by ale žitná mouka určitě neměla chybět.

GMO, VEGAN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
5.4.2024
29 Kč / ks
26 Kč bez DPH
   
Značka Natural Jihlava
Kategorie Mouky
 

Žitná celozrnná mouka

V pekárenství je možné žitnou mouku jednoduše zkombinovat s dalšími moukami a přidat tak pečivu další rozměr, trošku jinou chuť nebo strukturu. Žitná celozrnná pomůže pečivu zůstat déle čerstvé a vláčné a těsto se stane přidáním této mouky více lepkavým a pojivým. Hlavní rozdílem celozrnné mouky od té bílé je fakt, že je zpracováváno celé vyčištěné zrno obilovin i s obalovými vrstvami a klíčkem – ve kterém se, jak je všeobecně známo – schovává největší množství zdraví prospěšných minerálu, antioxidantů a dalších látek, které blahodárně působí na lidský organismus.

Použití

Vyzkoušejte si takovou malou domácí pekárnu a přidejte žitnou celozrnnou mouku do těsta na kaiserky, žitné housky či domácí žitný chléb.  Použijte žitnou mouku i při výrobě do sladkého pečiva – ať už by se mělo jednat o koláče, sladký perník nebo buchty, nic nezkazíte ba naopak – přidáte svému pečení něco navíc. Zahustěte omáčku nebo polévku. Jen nezapomeňte – na zhruba čtyři díly žitné mouky je třeba přidat alespoň jeden díl mouky pšeničné nebo třeba špaldové. Pokud toto pravidlo dodržíte, můžete svůj malý business se zdravým pečením ihned rozjet.

Budeme na vás apelovat co se týče správného skladování této celozrnné mouky. Jak jsme již zmiňovali – při její výrobě je zpracováván i klíček zrna, který obsahuje přírodní oleje, a ty vlivem nesprávného skladování žluknou. Jinak se ale opravdu není čeho bát, s celozrnnou moukou se rychle sžijete a stejně rychle ji i začleníte do své kuchyně.

Skladování

Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75%.

Země původu

Česká republika / Maďarsko


 

Druh mouky Žitná

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: