Popis
BIO zázvorový prášek
Zázvor, tak jak ho známe, je vlastně oddenek Zázvoru lékařského. Má typickou výraznou chuť a pryskyřičnou vůni. Chuť je slabě ovocná, citrusová, sladce ostrá až opravdu pikantní. Zázvor je zejména bohatý na antioxidanty, vitamíny A, C, E, zástupce B skupiny a gingerol, který je právě zodpovědný za chuť zázvoru. Využívá se při nevolnostech, nachlazení a pro lepší trávení. Zázvorový prášek slouží jako koření, zejména pak v asijské kuchyni.
Použití
Uvařit zázvorový čaj nebylo nikdy jednodušší. Pokud nemáte po ruce čerstvý zázvor, sáhněte po tom sušeném. Stačí zalít horkou vodou a zázvorový čaj je na světě. Sušený zázvorový prášek můžete mít sebou na cestách nebo v kanceláři. Odpadává tak problém se skladováním oproti tomu čerstvému. Náš sušený zázvor je navíc v Bio kvalitě, takže si můžete být jistí, že máte to nejlepší.
Zázvorový prášek používejte opravdu s mírou, protože má silné chuťové i aromatické vlastnosti. Ale v pokrmech dokáže opravdu zázraky. Ochutit s ním můžete masa, hodí se ke všem, ale vhodný je zejména k vepřovému, zvěřině, kachně i jehněčímu. Přidat zázvorový prášek můžete také do omáčky, salátové zálivky, polévky a dokonce i do pečiva. A zázvorky bez zázvorového prášku prostě neuděláte.
Zázvorový prášek Vám nesmí také chybět při přípravě asijských nebo indických pokrmů. Přimíchat jej můžete také do čatní, vyzkoušejte třeba meruňkové s chilli a zázvorem, nebo do dresinků. A hlavně už nemusíte myslet na to, abyste měli doma čerstvý zázvor, odteď můžete mít vždy po ruce BIO zázvorový prášek.
Složení
*Zázvorový prášek. *produkt ekologického zemědělství.
Země původu
Indie
Skladování
Skladujte v suchu a chladu do 20°C a max. vlhkosti do 65%.
Obal vždy dobře uzavřete. Ukládejte mimo dosah dětí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.