Zdravý den Pšenice BIO semena na klíčení 500 g

 

BIO semena pšenice jsou určená k celoročnímu klíčení. Mají jemnou nasládlou chuť.

tags all

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
9.5.2024
99 Kč / ks
88 Kč bez DPH
   
Značka Zdravý den
Kategorie Semínka na klíčení
 

BIO pšenice na klíčení

BIO semena pšenice jsou určená k celoročnímu klíčení. Mají jemnou nasládlou chuť.

Naklíčená semena pšenice jsou skvělým zdrojem živin, obsahují vitamíny B, C a E, minerály jako hořčík, železo a zinek, vlákninu a antioxidanty. Tyto látky posilují imunitní systém, podporují trávení, snižují hladinu cholesterolu v krvi a zlepšují stav kůže a vlasů. Díky vysokému obsahu enzymů jsou také dobrým pomocníkem pro detoxikaci organismu.

PROČ JE DOBRÉ JÍST KLÍČKY?

Mladé klíčící rostlinky jsou bohaté na vitamíny, enzymy, aminokyseliny, minerální látky a stopové prvky. Jsou čerstvou a kvalitní zeleninou vhodnou k přímé konzumaci nebo jako přísada do rozličných jídel. Můžete je použít i k přípravě čerstvé domácí zeleninové šťávy.

Klíčky jsou snadno stravitelné a mají vysoký obsah vlákniny, což podporuje trávení. Vysoký obsah bílkovin je důležitý pro správný růst svalů. Obsažené enzymy zase pomáhají trávit lépe potravu a zlepšují vstřebávání živin.

Návod k přípravě

Doba namáčení: 8-10 hodin

Doba klíčení: 4-6 dní

Ideální teplota: cca 20°C

Propláchnout vodou: 2-3x denně

Sklizeň při velikosti: 2,5-5 cm

použití

Na ozdobení pečiva, do polévek, zeleninových nebo těstovinových salátů. Konzumujte nejlépe syrové pro zachování všech výživných látek.

Složení

Semena pšenice tvrdé* (Triticum durum Desf.).

*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Skladování

Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Před konzumací propláchněte vodou. Klíčky je možné uchovat 1–2 týdny v chladničce při teplotě do 12°C.

Upozornění

Ukládejte mimo dosah dětí.

země původu

Itálie 


 

Vlastnosti BIO, Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: