Popis
Badyán celý
Badyánové hvězdičky jsou aromatickým kořením, pocházejícím ze stromu badyáníku pravého. S vůní podobnou anýzu, ale silnější a těžší, se hodí pro chuťové zážitky zejména v asijské kuchyni. V české kuchyni pak najdou využití při přípravě svařáků, vánočního pečiva, perníků nebo povidel.
Příprava badyánového čaje
2 hvězdičky badyánu zalijte horkou vodou o teplotě 80-90°C. Nechte louhovat po dobu 10 - 15 minut a poté sceďte. Nápoj konzumujte dvakrát denně pro dosažení optimálního účinku. Kdo má rád, může si čaj osladit trochou medu a přidat špetku mleté skořice.
Složení
100% Badyán celý (Illicium verum).
Skladování
Skladujte v suchu, temnu a chladu.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdroji tepla.
Země původu
Vietnam
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.