Popis
BIO jablečný ocet
Celá bio čerstvá jablka se rozdrtí a nechají se v nádobě kvasit. Poté se obsah přecedí a získává se hustá tekutina medové až hnědé barvy, kterou známe jako jablečný ocet. Jablečný ocet díky šetrnému zpracování obsahuje vitamín C, B1, B2, B6 i biotin. Z minerálů zejména draslík, ale i železo, vápník a fosfor. V jablečném octu najdete i pektin, některé zástupce aminokyselin a antioxidanty.
Použití
Bio jablečný ocet je výborná konzervační látka. Proto se hodí při zavařování okurek, paprik, hub a další zeleniny. S jablečným octem můžete vytvořit i vynikající, trochu ostřejší marinády na maso. Že jablečný ocet nevyužijete při pečení? Omyl! Trošku ho přidejte do těsta a výsledek bude stát za to. Nadýchaná buchta, sušenky či koláče a chuťově nebude po octu ani památky. Lze užívat také denně jednu lžičku při detoxikaci.
Kyselost
5%
Složení
Jablečný BIO ocet * 5% ný, nefiltrovaný. * = Z kontrolovaného ekologického zemědělství. Případný sediment nesnižuje kvalitu.
100 g obsahuje v průměru: | |
energie | 72 kJ (17 kcal) |
tuk | <0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | <0,1 g |
Sacharidy z toho cukry |
<0,2 g <0,2 g |
Bílkoviny | <0,1 g |
Sůl | 0,1 g |
Země původu
EU
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.