Černucha - černý kmín

 

Černý kmín neboli černucha se především používá v kuchyni indické a na Blízkém východě. Používá se jako jemnější verze pepře neboť má mírně pikantní a příjemně zemitou chuť. Černuchu lze použít k okořenění pečiva, luštěnin, masa i polévek.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 36 Kč / ks
od 31 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Semínka jednodruhová
Zvolte variantu
Černucha černý kmín Vital Country Množství: 100 g Skladem
Můžeme doručit do: 30.5.2022
36 Kč / ks
31 Kč bez DPH
   
Černucha černý kmín Vital Country Množství: 250 g Skladem
Můžeme doručit do: 30.5.2022
75 Kč / ks
65 Kč bez DPH
   
Černucha černý kmín Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 30.5.2022
135 Kč / ks
117 Kč bez DPH
   
 

kmín černý - nigella sativa

Černucha setá je bylinka, která se hojně využívá v tradiční lidové medicíně, je typickým kořením používaným v indické kuchyni, kuchyni Blízkého východu a severní Afriky. Černucha bývá součástí směsi koření kari a směsí indického koření zvaném masala. Černuchu můžete také najít pod označením černý kmín.

Černucha - černý kmín z boku

Semínka jsou bohatá na vitamíny, kyselinu listovou, minerály, stopové prvky i omega 3 a 6 kyseliny. Černý kmín má jemně pikantní chuť, trochu podobnou muškátovému oříšku. Aroma má příjemně zemité připomínající fenykl.

Použití

Černý kmín lze využít na posypání pečiva, zejména při pečení chleba nebo chlebových placek. Přisypat jej můžete k luštěninám, masu i rybám nebo do polévek. Dochutit s černým kmínem můžete také dresinky, zálivky i omáčky. A pokud rádi nakládáte zeleninu, tak i tam můžete černuchu využít. Vynikající je kombinace černého kmínu se saturejkou, novým kořením, koriandrem i tymiánem.

Složení

100% černucha setá (Nigella Sativa)

Výživové údaje na 100 g
Energie 1444 kJ / 345 kcal
Tuky 22,3 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 3,0 g
Sacharidy 52,0 g
    z toho cukry g
Vláknina 40,0 g
Bílkoviny 16,0 g
Sůl 0,02 g

Země původu

Egypt

Skladování

Skladujte v suchu.

Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: