Akce Efekt lupa
 

Dýňová mouka pražená

 

Dýňová mouka je přirozeně bezlepková. Je vyrobena z odtučněných výlisků semen pražené, solené tykve. Mouka byla lisována za studena. Využijte ji v kuchyni na pečení, zahušťování i obalování. Díky nízkému obsahu sacharidů je dýňová mouka vhodná při Low Carb i Paleo dietě.

GMO, GLUTEN

Běžná cena Více informací v tabulce variant
Ušetříte 40 Kč (–31 %)
od 49 Kč / ks
od 44 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Mouky
Zvolte variantu
Dýňová mouka pražená Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 21.10.2024
69 Kč 49 Kč / ks
44 Kč bez DPH
   
Dýňová mouka pražená Vital Country Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 21.10.2024
129 Kč 89 Kč / ks
79 Kč bez DPH
   
 

Dýňová mouka pražená

Dýňová mouka se vyrábí z dýňových semínek (pražených, solených), které se za studena vylisují, čímž dojde k odstranění části tuku. Pak se semínka namelou a vzniká mouka zelené barvy s typickou vůní a chutí a širokým spektrem použití. Díky tomu, že byla semínka před semletím opražená a lehce osolená, je chuť této mouky více intenzivní. Pražení dodává této mouce příjemnou oříškovou chuť.

Dýňová mouka pražená - z boku

Dýňová semínka obsahují zejména bílkoviny, zdraví prospěšné omega 3 kyseliny a vlákninu. Jsou také zdrojem zinku, hořčíku, vápníku, železa, mědi a dalších minerálů. Z vitamínů obsahují vit. sk. B, A, C a zejména je v nich mnoho vit. E. Dýňová semínka jsou přirozeně bezlepková, takže mouku můžou používat i celiaci. A pokud vás trápí alergie na oříšky, tak je právě dýňová mouka ideálním kandidátem jako náhrada za oříškové mouky.

POUŽITÍ

Můžete ji smíchat s jinými druhy mouk nebo ji použít samostatně. Upečte si chléb, rohlíky i houstičky, přidejte třeba i pár celých dýňových semínek, a máte výborné pečivo na snídani, k polévce i na večeři. Zahuštění polévky, omáček i šťáv, to jde s dýňovou moukou raz dva. Dýňová mouka do sebe dokáže vsáknout větší množství tekutin i tuku, proto ji přidávejte pomalu.

Z dýňové mouky upečete i vynikající moučníky, cibulkový koláč, muffiny i palačinky. Doporučujeme ovšem při úplném nahrazení mouky v receptu přidat jedno vejce nebo tekutiny navíc, aby mělo těsto správnou konzistenci. A pokud k dýňové mouce přidáte mandlové aroma, tak moučník získá pistáciovou příchuť.

Výživové údaje na 100 g
Energie 1479 kJ / 352 kcal
Tuky 7,2 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 3,11 g
Sacharidy 4,31 g
    z toho cukry 3,95 g
Bílkoviny 61,76 g
Sůl 3,8 g

Složení

100% dýňová mouka z mletých odtučněných dýňových výlisků (pražených, solených).

Skladování

Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

vyrobeno

Slovensko


 

Druh mouky Semínková
Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
3x
4
0x
3
0x
2
1x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
H Avatar autora | 11.2.2021
Na slané pečivo skvělá..
5
VW Avatar autora | 22.5.2020
Mouka má výraznou chuť, používám ji i na sladké pečivo v kombinaci s jinou moukou. Samotná se hodí na slané věci. Chuťově je naprosto skvělá. Je mírně slaná. Za mě 100% spokojenost. :)
5
RP Avatar autora | 4.5.2020
Já jsem s ní 100% spokojená, dávám do chleba nebo palačinek na slano.
2
J Avatar autora | 25.1.2020
Bohužel tato mouka je hodně slaná. Musí se s tím počítat při zadělávání, jinak hrozí, že bude pečivo přesolené.