Popis
Pokud chcete ochutnat skutečně výběrovou Kolumbijskou kávu, pak to jsou právě kávy z oblasti Bucaramanga. Kvalita této kávy uspokojí i velmi náročného gurmána. My jsme touto kávou nadšeni.
Chuť kávy Excelso (Bucaramanga)
Káva z oblasti Bucaramanga se vyznačuje plnějším a těžším tělem nežli tomu je v jiných pěstitelských regionech. Pro tuto kávu je typické sladké ovocné aroma, výrazná chuť čokolády, kakaových bobů, ořechů a tropického ovoce. Znalci tuto kávu popisují jako sametovou s vyváženou chutí.
Odkud tato káva pochází
Pěstuje se ve vulkanické půdě v nadmořské výšce 1200 - 2000 metrů v předhůří jihoamerických Kordiller (Andy). Hlavní sklizeň kávových zrn trvá od začátku září do prosince. Další sklizeň trvá od března do června.
Jak KÁVU BALÍME ?
Jsme velmi odpovědní ve výběru obalů. Pro naše kávy vybíráme jen ty nejlepší certifikované vzduchotěsné obaly s vnitřní Al vrstvou, která ochraňuje kávu proti pronikání vlhkosti a UV záření, které kávu poškozují. Obal se skládá ze 3 vrstev, které násobí ochranu samotné kávy a jednocestného ventilu, který slouží pro postupné uvolňování CO2.
Proč balíme kávu do trojvrstvých sáčků s ventilem? Je pro nás důležité, aby Vám naše káva vydržela co nejdéle a v co nejvyšší možné jakosti.
JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?
Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
JAK KÁVU SKLADOVAT ?
O tomto tématu si přečtěte > Zde <
Druh kávy | 100% Arabica |
Káva podle stupně kyselosti | Káva střední kyselosti |
Stupeň pražení | Střední stupeň pražení (City, City+) |
Doba spotřeby | Spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu |
Země původu | Kolumbie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.