Popis
Čerstvá datlová pasta z datlí odrůdy Deglet Nour
Datle jsou subtropické ovoce, mnoho z vás jistě někdy ochutnalo datle sušené. Tvoří podstatnou část kuchyní arabských zemí, kdy jedna z nejčastějších úprav datlí je jejich slisování do bochníku chleba, vy si je ovšem můžete připravit i na másle. Datle jsou ve zdravých jídelníčcích užívány nejčastěji právě ve formě pasty. Ať už jste mlsouni a milujete dorty a koláče, či holdujete sportu a podstatnou část Vašeho jídelníčku tvoří proteinové koktejly, datlovou pastu využijete v každém případě.
Použití datlové pasty
- nepečené cukroví
- nepečené energetické tyčinky
- náplně do raw koláčků
- zdravé slazení (kaše, smoothies, proteinové nápoje apod.)
- k přímé konzumaci jako zdravé mlsání
Vaší fantazii se meze nekladou, vysaďte ze svého jídelníčku nezdravý rafinovaný cukr a nahraďte ho zdravější a chutnější variantou!
ideální dort, koláč nebo zákusek?
Zdravé stravování velí – bez lepku, zbytečných škrobů, bez přidaného tuku a cukru! Dá se pak ale takový pokrm vůbec nazývat koláčem, zákuskem nebo dortíkem? Ale ano, opravdu je tomu tak! I ve Vašem zdravém jídelníčku se mohou objevovat takové dobroty a vy tak můžete mlsat bez výčitek nebo přebytečných kil navíc.
Abychom Vás inspirovali ještě trochu více, prozradíme Vám jednoduchý recept na nepečený dezert. Ořechovou mouku, datlovou pastu a jedno vajíčko. Nic víc, ani nic míň. Z takto připraveného těsta vytvořte koláčky a dozdobte ořechy, semínky nebo klidně ovocem – my milujeme maliny a jahody (nejlépe lyofilizované). Jistě nám dáte za pravdu, že takový zákusek jen stěží něco překoná.
Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :
Energetická hodnota: | 1304 kJ/308 kcal |
Tuky (g): | 0,7g |
z toho nasycené mastné kyseliny (g): | 0,3g |
Sacharidy (g): | 68,0g |
z toho cukry (g): | 65,0g |
Vláknina (g): | 10,0g |
Bílkoviny (g): | 2,5g |
Sůl (g): | 0,02g |
Složení
100% rozemleté sušené datle (odrůda Deglet Nour)
(může obsahovat malé kousky pecek)
Země původu
Tunisko
Skladování
Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.