Popis
čerstvé Datle deglet nour Bez přidaného cukru a SO2
Na datlovníku pravém v subtropických oblastech rostou sladké datle. Odrůda Deglet Nour se pěstuje zejména v Tunisku, Libyi a Alžírsku, odkud původem pochází. První záznamy o jeho pěstování pochází z přelomu 13. a 14. století.
Pokud potřebujete rychle dodat energii, tak jsou datle tou pravou volbou. Obsahují až 70% směs fruktózy, glukózy a vlákniny. Kvůli okolnímu prostředí neobsahují mnoho vody. Jsou ale bohaté na draslík, železo, hořčík, fosfor, vápník, měď, selen či mangan. Z vitamínů obsahují zejména skupinu B, ale i vitamín A.
Jaké jsou datle Deglet Nour?
Naše čerstvé datle odrůdy Deglet Nour pochází z Tunisu nebo Alžíru. Od ostatních druhů datlí se liší především tím, že se prodávají i s větvičkou. Mají podlouhlý tvar a velmi tenkou téměř průhlednou slupku. Nejsou moc velké a v průměru váží jedna datle okolo 12g. Vůně připomíná marcipán a chuť zase karamelové bonbóny.
Použití
Datle Deglet Nour by vám neměly chybět, pokud připravujete RAW sladkosti. Müsli zdravě osladí. Zdravé tyčinky s datlemi vám dodají energii v práci. Datlové koláčky ocení děti ve škole jako sladkou svačinku. Datlové kuličky můžete připravit jako chutnou variantu vánočního cukroví. A když datle přidáte do těsta, budete mít šťavnatý sladký dezert. Chcete zdravě sladit? Není nic jednoduššího než si připravit datlový sirup. Datle zkrátka můžete použít na stovky způsobů a vždy budou vynikající.
Složení
100% datle (odrůda Deglet Nour s peckou)
Země původu
Alžírsko / Tunisko
Skladování
Skladujte v lednici! Tyto datle není vhodné nechávat mimo lednici po delší dobu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.