Drago Mocambo Aroma 1000g

 

Aroma Biologico je aromatická BIO káva, která má sladký karamelový nádech s vyváženými oříškovými tóny. Má velice vyvážené tělo a nízkou hořkost.

fairtrade_logo

 

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
30.6.2022
469 Kč / ks
408 Kč bez DPH
   
Značka Drago Mocambo
Kategorie Itálie
 

Mocambo Aroma

Aroma Biologico je aromatická BIO káva, která má sladký karamelový nádech s vyváženými oříškovými tóny. Má velice vyvážené tělo a nízkou hořkost.

Co je FAIRTRADE

Označení Fairtrade zajišťuje férové obchodní podmínky pro pěstitele ze zemí třetího světa. Bere v potaz jejich možnosti a výrobní náklady, zároveň zaručuje kontrolu kvality třetí stranou. Obchodní model Fairtrade si také zakládá na udržitelnosti obchodu a podporuje proto i ochranu životního prostřední.

Složení

90% Arabika, 10% Robusta

Zastoupené druhy káv ve směsi

Columbia - Excelso EP Huila 1595 m (Arabika)
Peru - Grade 1 1420 m (Arabika)
Indie - Kerala 890 m (Robusta)

Chuť kávy

Mírná acidita (kyselost). Sladký karamelový nádech s vyváženými oříškovými tóny.

Intenzita (0-5): 3,5

Chuť: karamel, třtinový cukr, čokoláda, ořechy

Drago Mocambo Aroma Biologico mapa chuti

Způsob pražení

Na rozdíl od velkovýroby, kde jsou kávová zrna pražena po krátkou dobu (2 - 5 minut) za vysokých teploty je káva od italské společnosti Drago Mocambo pražena jemně (dlouhodobé pražení), aby bylo dosaženo optimálního chuťového zážitku. Na tento způsob pražení společnost Drago Mocambo přikládá velký důraz. 

Kávová zrna byla jemně pražena v tradiční bubnové pražičce po dobu okolo 16 až 18 minut, kde se kávové aroma může plně rozvinout. Stupeň pražení narůstá pomalu s teplotou 6 až 8°C za minutu po konečnou teplotu 215°C. Po dlouhém pražení jsou kávová zrna ochlazena vzduchem.

 

O firmě Drago Mocambo

Drago Mocambo brand

 


 

Druh kávy Směs
Káva podle stupně kyselosti Káva s nízkou kyselostí

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: