Popis
Mocambo Aroma Biologico
Aroma Biologico je aromatická BIO káva, která má sladký karamelový nádech s vyváženými oříškovými tóny. Má velice vyvážené tělo a nízkou hořkost. Tato káva pochází z ekologického zemědělství a též nese označení FAIRTRADE.
Ocenění
Tato káva získala v roce 2020 ocenění (zlatá medaile) International Institute of Coffee Tasters.
International Institute of Coffee Tasters (Iiac) je neziskové sdružení. Byl založen v roce 1993 s cílem zkoumat a šířit vědeckou metodu ochutnávky kávy. Od svého založení uspořádal Iiac stovky kurzů, kterých se zúčastnilo více než 12 000 profesionálů z více než 40 zemí po celém světě.
Složení
90% Arabika*, 10% Robusta*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Zastoupené druhy káv ve směsi
Columbia - Excelso EP Huila 1595 m (Arabika)
Peru - Grade 1 1420 m (Arabika)
Indie - Kerala 890 m (Robusta)
Chuť kávy
Mírná acidita (kyselost). Sladký karamelový nádech s vyváženými oříškovými tóny.
Intenzita (0-5): 3,5
Chuť: karamel, třtinový cukr, čokoláda, ořechy
Způsob pražení
Na rozdíl od velkovýroby, kde jsou kávová zrna pražena po krátkou dobu (2 - 5 minut) za vysokých teploty je káva od italské společnosti Drago Mocambo pražena jemně (dlouhodobé pražení), aby bylo dosaženo optimálního chuťového zážitku. Na tento způsob pražení společnost Drago Mocambo přikládá velký důraz.
Kávová zrna byla jemně pražena v tradiční bubnové pražičce po dobu okolo 16 až 18 minut, kde se kávové aroma může plně rozvinout. Stupeň pražení narůstá pomalu s teplotou 6 až 8°C za minutu po konečnou teplotu 215°C. Po dlouhém pražení jsou kávová zrna ochlazena vzduchem.
Co je FAIRTRADE
Označení Fairtrade zajišťuje férové obchodní podmínky pro pěstitele ze zemí třetího světa. Bere v potaz jejich možnosti a výrobní náklady, zároveň zaručuje kontrolu kvality třetí stranou. Obchodní model Fairtrade si také zakládá na udržitelnosti obchodu a podporuje proto i ochranu životního prostřední.
O firmě Drago Mocambo
Druh kávy | Směs |
Káva podle stupně kyselosti | Káva s nízkou kyselostí |
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.