• 1 z 2
 

Fazole bílá, malá 500g

Neohodnoceno
 

Tyto fazolky jsou pověstné svou jemnou chutí. Použití je velmi univerzální neboť s nimi připravíte zeleninový salát, pomazánky, nebo skvělou zavářku do polévky. Také je můžete použít jako přílohu například k masu. Po uvaření jsou na skus příjemně měkké.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do
30.4.2019
28 Kč / ks
24 Kč / ks bez DPH
   
Značka Vital Country
Kategorie Luštěniny
 

Fazole malá, bílá

Fazolí existují stovky druhů. Jde o velmi zdravou potravinu a každý druh má jinou barvu i chuť. Jsou bohaté na živiny a lze je připravit mnoha způsoby. Obsahují rozpustnou i nerozpustnou vlákninu. Bílá malá fazole je menší sestrou velké máslové fazole. Hodí se do pomazánek, k přípravě polévky, do omáčky, v kombinaci s kuřecím masem, ale i do salátu.

Fazole bílá malá


Fazole se nedají konzumovat syrové. Obsahují jedovatou látku phasin, která může způsobit střevní potíže nebo těžkou otravu. Důkladnou tepelnou úpravou se tato látka likviduje. Ročně se jich u nás zkonzumuje na osobu něco okolo dvou kg, což je poměrně velká škoda.

Použití malé, bílé fazole

Do pomazánek, k přípravě polévky, do omáčky, v kombinaci s kuřecím masem, ale i do salátu

Příprava

Nejprve fazole přebereme od drobných nečistot. Fazolky je zapotřebí předem namočit do vody - nejlépe přes noc (10-12 hodin). Poté vodu vylijeme a dáme fazole vařit do neosolené vody na 30 až 60 minut do měkka. Po uvaření osolíme. Při vaření raději sbírejte pěnu, která se na vrchu vody může tvořit (můžou zde být velice drobné nečistoty, které se mohli do fazolí dostat při jejich zpracování).

Fazole bílá maláSložení

Fazole bílé, celé. Může obsahovat stopy lepku.

Skladování

Skladujte při teplotě do 22°C a relativní vlhkosti nejvýše do 70%.

Země původu

Ukrajina


 

Podobné produkty

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE