POZOR! Nepropásni BLACK FRIDAY spousta akčních produktů v této kategorii! Získej navíc dopravu ZDARMA při zadání kódu "BLACKFRIDAY" v 1. kroku tvého košíku. Vzhledem k extrémnímu nárůstu objednávek se může expedice zásilek prodloužit. Děkujeme za pochopení.
 

Hrách zelený půlený

 

Zelený hrášek je velice rychle uvařený. Není třeba ho před vařením namáčet, ale je nutné ho propláchnout. Během krátké chvíle tak vytvoříte chutnou krémovou polévku nebo kaši. Lidé, kteří jsou citliví na oligosacharidy, které způsobují nadýmání mohou při vaření k hrachu přidat bazalku, saturejku nebo jiné protinadýmavé bylinky.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 29 Kč / ks
od 25 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Luštěniny
Zvolte variantu
Hrách zelený půlený Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 1.12.2022
29 Kč / ks
25 Kč bez DPH
   
Hrách zelený půlený Vital Country Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 1.12.2022
49 Kč / ks
43 Kč bez DPH
   
 

Zelený hrách půlený, loupaný

Hrách je luštěninou, která by v našem jídelníčku neměla chybět. Obsahuje vysoké množství vitamínů B a další důležité látky. Hrách zelený a žlutý patří mezi neznámější a nejrozšířenější odrůdy. Chuťový rozdíl mezi nimi je pouze v tom, že zelený hrách je o něco sladší - vaří se stejnou dobu. Dále se rozlišuje hrách loupaný a neloupaný. Loupaný hrách má tu výhodu, že se před vařením nemusí namáčet, je totiž zbavený tuhých slupek. Stačí ho jen propláchnout a 30 minut povařit. Loupaný hrách je rovněž lépe stravitelný než neloupaný. U nás se však častěji používá hrách neloupaný, který je třeba namočit asi 8 hodin dopředu.

Hrách zelený půlený - z boku

Hrách obsahuje významné množství bílkovin, komplexních sacharidů a vlákniny. Bílkoviny hrachu mají „nedokonalé“ zastoupení aminokyselin, proto se nazývají jako neplnohodnotné (ve srovnání s živočišnými bílkovinami). V kombinaci s obilovinami se však aminokyselinové spektrum bílkovin hrachu dorovná a poskytují nám tak plnohodnotné bílkoviny. Hrách je důležitý pro svůj obsah vitamínů skupiny B.

Příprava

Z hrachu se dají vykouzlit výborné pokrmy jako je krémová polévka, pyré, hrachová kaše, šoulet či příloha k jídlu. Hrách můžeme také přidávat do salátů či rizot. Abyste předešli nadýmání, přidejte při vaření do hrnce s hrachem bazalku a saturejku. Zelený, loupaný, půlený hrách není nutné namáčet, ale je nutné ho propláchnout. Uvařený je za přibližně 30 minut.

Složení

Hrách zelený, loupaný půlený. Může obsahovat stopy lepku.

Skladování

Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%

Země původu

Česká republika / Ukrajina


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: