• 1 z 2
 

Kakaové máslo BIO (dezodorizované)

2 hodnocení
 

BIO Kakaové máslo vzniká drcením a lisováním bio kakaových bobů, za nízkých teplot. Má neutrální chuť, neboť je dezodorizované vodní parou a tak má velmi univerzální použití. Kakaové máslo je přírodní tuk, který se používá v gastronomii i kosmetickém průmyslu. Pro snadnější použitelnost je toto kakaové máslo ve formě malých peciček.

tags all

od 137 Kč / ks
od 119 Kč / ks bez DPH
Kategorie Kakaové produkty
Zvolte variantu
Bio Kakaové máslo Množství: 250 g Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do: 27.5.2019
137 Kč / ks
119 Kč bez DPH
   
Bio Kakaové máslo Množství: 500 g Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do: 27.5.2019
258 Kč / ks
224 Kč bez DPH
   
Bio Kakaové máslo Množství: 1000 g Momentálně nedostupné 495 Kč / ks
430 Kč bez DPH
 

BIO Kakaové máslo pecičky

Jedná se o jeden z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty, které zabraňují žluknutí a proto je u kakaového másla možné, že vydrží dva až pět let bez výrazné změny struktury. Zároveň je díky tomu vhodné na smažení a opékání – zkuste si připravit třeba rybu, krůtí prsa, či zeleninu na kakaovém másle!

Bio kakaové máslo

Odolává teplotám do 200 °C, má nízký obsah cholesterolu, kalorií a tuků oproti běžně používaným tukům v kuchyni. Pokud se obáváte o nežádoucí ochucení vašeho pokrmu o silně kakaovou chuť, budete nejspíš mile překvapeni, protože naše kakaové máslo má chuť neutrální. Bylo totiž bylo po vylisování dezodorizováno vodní parou.

KAKAOVÉ MÁSLO JE VHODNÉ PRO:

  • výrobu vysoce kvalitních domácích čokolád
  • pro vaření a pečení, smažení
  • kosmetické účely

KOSMETIKA

Další významnou roli hraje v kosmetice, kde se používá například jako ingredience do krémů, či balzámů na rty. Má skvělé regenerační účinky. Chcete potěšit kamarádku domácím čokoládovým balzámem na rty? Není nic snazšího! Budete potřebovat kakaové máslo, olej (kokosový, mandlový), bambucké máslo, včelí nebo kandelilový vosk (vše po 14 g), lžičku rostlinného glycerinu, 2 lžičky kakaového prášku, vanilkový olej.

Na vodní lázni rozpusťte první 4 ingredience, přidejte kakao a rozmíchejte. Po vyjmutí z vodní lázně zbývá přidat glycerin a vanilkový olej a můžete plnit kosmetické kalíšky! Nezapomeňte, že kvůli vosku musíte se směsí pracovat rychle, mějte proto vše předem připravené! Určitě to ale stojí za zkoušku, protože kakaové máslo je zázračnou ingredienci v kuchyni i kosmetice. Jeho pravidelné používání Vám jen prospěje!

VÝROBA bílé ČOKOLÁDY

Kvalitní bílou čokoládu tvoří pouze poměr kakaového másla min. 20% (doporučujeme 30% - 45%), mléčné sušiny (sušené kravské mléko) min. 14% a přírodního cukru (popř. dalších surovin jako jsou ořechy ovoce apod.).

Pracovní postup

Rozpusťte spolu nad vodní lázní kakaové máslo dle uvedených nebo vlastních poměrů (průběžně míchejte). Poté přidejte sladidlo a mléčnou sušinu a vmíchejte do rozpuštěné hmoty dokud se sladidlo a mléčná sušina zcela nerozpustí. Pokud chcete mít čokoládu co nejzdravější nepřekračujte teplotu hmoty více než na 42 stupňů Celsia (změříte kuchyňským teploměrem).

Poté hmotu opět zahřejeme na 28-31 stupňů Celsia (tmavá čokoláda 30 - 31 °C, mléčná 29 - 30 °C, bílá 28 - 29 °C) a po dosažení této teploty nalijeme do formy. V čokoládě je však vzduch, který je zapotřebí klepáním formy o stůl vytřepat - poté dozdobte ořechy, či ovocem. Dejte zchladit do lednice na 1-2 hodiny. Hotovo a můžete mlsat! Je to skvělá zábava a pokud se nemůžete rozhodnout, jaký dárek dáte letos svému protějšku k Valentýnu, volba je nyní jasná! Hotovo a můžete mlsat! Je to skvělá zábava a pokud se nemůžete rozhodnout, jaký dárek dáte letos svému protějšku k Valentýnu, volba je nyní jasná!

Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :  

Energetická hodnota:         3700 kJ/900 kcal
Tuky (g):  100,0g
z toho nasycené mastné kyseliny (g): 60,4g
Sacharidy (g): 0g
z toho cukry (g):   0g
Bílkoviny (g): 0g
Sůl (g): 0g

 

SLOŽENÍ

100% kakaové máslo (pecičky)

SKLADOVÁNÍ

Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Trvanlivost až 5 let.

Země původu

Dominikánská republika


 

Vlastnosti BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
5,0 2 hodnocení
Přidat hodnocení
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Kakaové máslo BIO dezodorizované Kakaové máslo BIO dezodorizované
5
PV Avatar autora | 1.4.2019
Úžasná věc na výrobu domácí čokolády! :)
Kakaové máslo BIO dezodorizované Kakaové máslo BIO dezodorizované
5
AB Avatar autora | 27.11.2018
Prima věc na výrobu vlastní čokolády a jako zajímavá alternativa do sladkých pokrmů, když už vám leze krkem kokosové máslo :)
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE