Pozor, milovníci ořechů! Nenechte si ujít skvělou příležitost doplnit zásoby. Právě teď máme pro vás exkluzivní slevu až 25%. Objednejte včas! Akce končí 26.3.
 

Kakaová hmota (100% čokoláda)

 

Kakaovou hmotu můžete jíst jen tak nebo ji přidat do sladkých dezertů, moučníků, ranní ovesné kaše i jogurtu. Její chuť je silně hořká a kyselá. Je vyrobena z pečlivě vybraných kakaových bobů ze Střední a Jižní Ameriky. Je klíčovou surovinou při výrobě čokolády a obsahuje 54% kakaového másla.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 119 Kč / ks
od 106 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Čokoláda
Zvolte variantu
Kakaová hmota Vital Country Množství: 250 g Momentálně nedostupné 119 Kč / ks
106 Kč bez DPH
Kakaová hmota Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 22.3.2024
229 Kč / ks
204 Kč bez DPH
   
Kakaová hmota Vital Country Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 22.3.2024
439 Kč / ks
392 Kč bez DPH
   
 

kakaová hmota - 100% čokoláda

Vzpomeňte si na ten skvělý pocit, který máte, když se vám čokoláda rozplývá na jazyku. Proč si tento zážitek neprohloubit ještě víc? Zkuste si doma vyrobit kvalitní hořkou, mléčnou nebo bílou čokoládu, nebudete věřit, jak je to jednoduché! 

Nejen, že je domácí výroba čokolády zábava, ale také může být váš výrobek skvělým dárkem! Kvalitní čokoláda navíc obsahuje velké množství antioxidantů.

Kakaová hmota - z boku

KAKAOVÁ HMOTA JE VHODNÁ PRO

  • přípravu zdravých snídaní (nastrouhejte do müsli, jogurtů)
  • výrobu vysoce kvalitních domácích čokolád
  • pro vaření a pečení
  • kosmetické účely

Co je Kakaová hmota?

Kakaová hmota = 100% hořká čokoláda. Kakaová hmota vzniká při mletí kakaových bobů v kakaových mlýnech, obsahuje až 54% kakaového másla. Kakaová hmota je základní složkou pro výrobu kvalitní čokolády. Podíl kakaové hmoty je u čokolád uváděn v procentech. Čím více procent kakaové hmoty čokoláda obsahuje, tím více bude hořká.

Do mléčných a bílých čokolád je kromě cukru přidáváno také sušené mléko. Obecně platí, že čím více kakaové hmoty čokoláda obsahuje, tím je kvalitnější (záleží především na kvalitě kakaových bobů, ze kterých je kakaová hmota umleta a také na způsobu pražení).

Jak využít kakaovou hmotu?

Díky tomu, že v přirozené formě v sobě kakaová hmota obsahuje i malé tmavé částečky ze semen kakaových bobů, její funkce se dá rozšířit i do sféry kosmetické – dá se použít například jako peeling. Dále je možné hýčkat se kakaovou péčí v podobě extra čokoládového mýdla do koupele nebo někomu věnovat sladký polibek po aplikaci čokoládového balzámu na rty. 

Pro krásnější pokožku lze kakaovou hmotu použít i jako ingredienci pro výrobu tuhých tělových olejů, či tělových másel a krémů. Surovinu takové kvality a využití ocení zajisté každý, nebojte se experimentovat a vyzkoušejte vlastní výrobky z čokolády!

Výroba domácí čokolády

Hořká čokoláda

Vše, co budete potřebovat je kakaová hmota a kakaové máslo. Čím více kakaového másla čokoláda obsahuje, tím je jemnější a tekutější. Přidání kakaového másla navíc není nezbytné, protože již samotná kakaová hmota kakaové máslo obsahuje. Doporučujeme experimentovat s poměry. Dále budete potřebovat přírodní sladidlo (třtinový cukr, kokosový cukr popř. panelu). Sami si zvolte poměr kakaové sušiny a cukru podle toho kolika procentní chcete mít výslednou čokoládu. 

Mléčná čokoláda

Budete potřebovat kromě kakaové hmoty, kakaového másla a přírodního sladidla také mléčnou sušinu (sušené kravské mléko). U skutečně kvalitní mléčné čokolády doporučujeme dodržet podíl kakaové sušiny min 30% a více. Obsah mléčné sušiny musí kvalitní mléčná čokoláda obsahovat alespoň 18%. Zbytek tvoří cukry popřípadě další ingredience (ořechy, ovoce apod.).

Bílá čokoláda

Kvalitní bílou čokoládu tvoří pouze poměr kakaového másla min. 20% (doporučujeme 30% - 45%), mléčné sušiny min. 14% a přírodního cukru (popř. dalších surovin jako jsou ořechy ovoce apod.).

Pracovní postup

Rozpusťte spolu nad vodní lázní kakaovou hmotu a máslo dle uvedených nebo vlastních poměrů (průběžně míchejte). Poté přidejte sladidlo a vmíchejte do rozpuštěné hmoty dokud se sladidlo zcela nerozpustí (v případě výroby mléčné čokolády přidejte také mléčnou sušinu dle poměru). Pokud chcete mít čokoládu co nejzdravější nepřekračujte teplotu hmoty více než na 42 stupňů Celsia (změříte kuchyňským teploměrem).

Poté je třeba hmotu zchladit na 28 stupňů Celsia (například ve studené vodní lázni, kdy pomoci špachtle roztíráme hmotu po stěnách skleněné misky do dosažení požadované teploty).

Poté hmotu opět zahřejeme na 28-31 stupňů Celsia (tmavá čokoláda 30 - 31 °C, mléčná 29 - 30 °C, bílá 28 - 29 °C) a po dosažení této teploty nalijeme do formy. V čokoládě je však vzduch, který je zapotřebí klepáním formy o stůl vytřepat - poté dozdobte ořechy, či ovocem. Dejte zchladit do lednice na 1-2 hodiny. Hotovo a můžete mlsat! Je to skvělá zábava a pokud se nemůžete rozhodnout, jaký dárek dáte letos svému protějšku k Valentýnu, volba je nyní jasná!

Co nesmí obsahovat kvalitní čokoláda?

Kakaový prášek, jiné rostlinné tuky než je kakaové máslo (např. slunečnicový, kokosový už vůbec ne palmový olej což je naprosté zlo), chemické stabilizátory, barviva, aromata, dochucovadla, rafinovaný cukr (běžný bílý).

Složení

100% kakaová hmota - čokoládové pecky

Výživové údaje na 100 g
Energie 2564 kJ / 621 kcal
Tuky 54,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 32,4 g
Sacharidy 12,5 g
    z toho cukry 0,5 g
Bílkoviny 14,0 g
Vláknina 14,5 g
Sůl 0,25 g

Skladování

Skladujte v suchu v uzavřeném obalu. Chraňte před přímým slunečním zářením.

vyrobeno

Itálie


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
27x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
RN Avatar autora | 3.7.2023
Výrazně kyselá chuť oproti jiným 100% tabulkám
5
EB Avatar autora | 20.4.2022
Lahodná
5
SL Avatar autora | 30.9.2021
super *****
5
VM Avatar autora | 28.6.2021
vynikající
5
JK Avatar autora | 20.5.2021
Naprostá spokojenost.
5
MD Avatar autora | 14.5.2021
Pecka !
5
Avatar autora | 25.4.2021
Tohle jsme dlouho hledali a konečně našli - perfektní čokoláda. Akorát dávkování na mlsku po obědě, poměr cena/výkon nesrovnatelně lepší s obvyklými vysokoprocentními čokoládami (a sehnat 100% je navíc dost složité). Většinou pecky mlsáme, občas přidám do pečení.
5
AS Avatar autora | 21.3.2021
Výborné
5
MS Avatar autora | 19.2.2021
Naprosta spokojenost, zatim vyuzito jen k mlsani. Chci vyuzit i pri peceni.
5
MB Avatar autora | 3.12.2020
moc
5
PP Avatar autora | 16.11.2020
Výborná a kvalitní čokoláda. Všem doporučuji :D
5
J Avatar autora | 15.11.2020
Báječné, využívím pro výrobu domácí čokolády :-)
5
KK Avatar autora | 25.10.2020
Velká spokojenost. Děkuji
5
Avatar autora | 14.6.2020
Výborný LC termix, k pečení i jako mlska :-)
5
JM Avatar autora | 19.3.2020
Silná, zajímavá chuť, na kterou si člověk musí trochu zvyknout, ale pak ocení tu megačokoládu bez sladidel :) A pokud je opravdu i zdravá, v což doufám, je to bomba!!!
5
DB Avatar autora | 27.2.2020
Výborná čokoláda!!!!!! Jen tak na mlsání i k pečení
5
H Avatar autora | 10.2.2020
Kupuji uz dlouho a naprosta spokojenost.
5
M Avatar autora | 21.1.2020
Super na pečení i například do mussli směsí :-) určitě doporučuji :-)
5
JK Avatar autora | 21.11.2019
Úžasný produkt. Miluji pečení s nim :)
5
EM Avatar autora | 4.9.2019
Spokojenost. Mlsam jen tak, nebo pouzivam do dezertu.
5
BP Avatar autora | 3.6.2019
Výborná čokoláda :-)
5
BD Avatar autora | 16.5.2019
Pro mě výborná čokoláda, na které denně ujíždím :-)!
5
Avatar autora | 6.4.2019
výborná a super obal
5
KM Avatar autora | 10.2.2019
Prostě bomba :))
5
RP Avatar autora | 29.11.2018
Miluji tyhle pecičky ze 100% kakaové hmoty..
5
PZ Avatar autora | 1.8.2018
Božská chuť
5
Z Avatar autora | 27.3.2018
Jak do mé ranní snídaně, tak na výrobu mé čokolády, jako dárek - je tato kakaová hmota prostě stvořená :-). Opětovně chválím uzaviratelný obal :-)!!!!