Popis
směs na low carb chléb
Bezlepková směs na přípravu low carb domácího chleba, pro všechny, kteří upřednostňují stravování s nízkým obsahem sacharidů a cukru. Se směsí zvládne chléb upéct i úplný začátečník. Důležitou složkou směsi je psyllium – 100% rostlinná vláknina, která udržuje naše trávení v harmonii.
Návod k přípravě: Nejprve si rozehřejte troubu na 170 °C. Do mísy rozbijte 4 vejce a ručním šlehačem je vyšlehejte do pěny. K vyšlehaným vejcím přimíchejte 150 g smetanového jogurtu. Přisypte směs na chléb a důkladně vše promíchejte. Směs nechte 2 minuty odstát a poté tvarujte chléb nebo bulky. Směs půjde lépe tvarovat , pokud si ruce navlhčíte vodou. Chléb nebo bulky umístěte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte 60 min (chléb) nebo 35 min (bulky) při 170 °C. Po dopečení vytáhněte směs z trouby a nechte vychladnout.
Pro zachování čerstvosti doporučujeme chléb uchovávat v chladu.
Složení
Směs semínek v různém poměru (slunečnicové a dýňové), lněná mouka (zlatá a hnědá), bramborová vláknina, psyllium, kypřící látky: vinný kámen (hydrogenvinan draselný), hydrogenuhličitan sodný, sůl, lahůdkové droždí, stabilizátor: xantanová guma, kmín.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1743 kJ / 421 kcal |
Tuky | 25,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 3,0 g |
Sacharidy | 10,0 g |
z toho cukry | 1,6 g |
Vláknina | 30,0 g |
Bílkoviny | 24,0 g |
Sůl | 2,0 g |
Skladování
Skladujte na suchém a temném místě.
Země původu
Česká republika
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.