Popis
kakaový prášek 10-12% (alkalizovaný)
Plody kakaovníku peruánští farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). Výsledek se ještě suší a drtí čímž vzniká kakaový prášek.
Kakaový prášek se dále může pro zmírnění jeho přirozené kyselosti alkalizovat, jak je tomu u tohoto bio kakaového prášku.
Čím více bylo kakaového másla při zpracování z kakaového bobu odstraněno tím je prášek méně tučný - v tomto případě má kakaový prášek podíl tuku 10 - 12% (nízkotučný). Náš kakaový prášek neobsahuje přidaný cukr, konzervanty, lepek ani přidané aroma.
Ne nadarmo je kakao superpotravinou. Obsahuje spoustu živin, které prospějí nejen tělu, ale i duši. Kakaový prášek obsahuje látky, které podporují vyplavování endorfinu, který je známý jako hormon štěstí. Dále obsahuje také tryptofan, který vám zase pomůže k výborné náladě.
Najdete v něm rovněž antioxidanty a vitamíny skupiny B, C a E. Dále pak minerální látky jako je železo, vápník, měď i zinek. Obsahuje zdravé tuky a nezvyšuje cholesterol v krvi. A díky obsahu hořčíku vám kakao dodá novou dávku energie.
Použití
Zajistěte si dobrou náladu po celý den. Ráno přisypejte kakaový prášek třeba do obilninové kaše, jogurtu, tvarohu či smoothie. Ať už smícháte kakaový prášek s kravským nebo rostlinným mlékem, tak výsledkem bude vynikající kakao, které vás zahřeje i provoní dům. Děti i návštěvy potěší třeba kakaové muffiny, sušenky nebo dort.
SLOŽENÍ
Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, regulátor kyselosti: uhličitan draselný. (alkalizovaný kakaový prášek).
Obsah kakaového másla 10 - 12%.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1430 kJ / 342 kcal |
Tuky | 11,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 6,5 g |
Sacharidy | 14,0 g |
z toho cukry | 5,4 g |
Vláknina | 45,0 g |
Bílkoviny | 18,0 g |
Sůl | 0,04 g |
Země původu
Nizozemsko
Skladování
Skladujte v suchu při teplotě do 20°C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.