Kakaová hmota Trinitario Costa Rica (100% čokoláda)

 

100% čokoláda z vysoce kvalitních kakaových bobů odrůdy Trinitario. Má jedinečnou, plnou a intenzivní čokoládovou chuť, a to bez kyselého nádechu. Tato Kostarická kakaová hmota byla vyrobena farmářem, který pěstuje kakaové boby a zároveň je zpracovává - od bobu až po čokoládu "Tree To Bar Chocolate".

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 139 Kč / ks
od 121 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Čokoláda
Zvolte variantu
Kakaová hmota Trinitario Costa Rica Množství: 250 g Skladem
Můžeme doručit do: 4.10.2023
139 Kč / ks
121 Kč bez DPH
   
Kakaová hmota Trinitario Costa Rica Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 4.10.2023
269 Kč / ks
234 Kč bez DPH
   
Kakaová hmota Trinitario Costa Rica Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 4.10.2023
499 Kč / ks
434 Kč bez DPH
   
 

100% čokoláda z kakaových bobů trinitario - Tree to Bar / Bean to Bar

Kakaové boby odrůdy Trinitario pochází z Kostariky, kde díky prostředí získávají svou typickou plnou a intenzivní chuť i vůni. Rodinná firma s 30 letou tradicí tyto boby pěstuje a zpracovává až po konečný produkt. Čokoláda je bez lepku, veganská a neobsahuje GMO. Obsah kakaového másla je 53,5 % - není v ní přidaný žádný další tuk ani náhražky kakaového másla.

Kakaová hmota Trinitario Costa Rica - z boku

Šetrné zpracování bobů zajišťuje, že tato kakaová hmota obsahuje velké množství antioxidantů, polyfenolů, vlákniny a minerálních látek jako je železo, hořčík, mangan, draslík, zinek či selen. Takže nejen, že si pochutnáte, ale dodáte tělu i kvalitní živiny.

čokoláda získala tyto certifikáty

Vegan / Vegetarian - výrobek není živočišného původu a neobsahuje živočišné přísady.

Fairtrade - daný produkt splňuje určité sociální, ekonomické a ekologické standardy.

UTZ / Rain Forest Alliance - program pro udržitelné pěstování kakaa ve světě.

Čokoláda Trinitario Costa Rica Vital Country 2

Kosher - potraviny splňující soubor židovských předpisů a stravovacích návyků, známý jako kašrut.

Gluten Free, GMO Free - produkt neobsahuje lepek a neobsahuje geneticky modifikované organismy.

Co znamená Tree to Bar / Bean to Bar

Tree to Bar je označení pro výrobce, který vlastní území, kde se kakaové boby pěstují, a které následně i zpracovává. Bean to bar pak znamená, že výrobce promění kakaové boby na čokoládu se zachováním jedinečných vlastností daného kakaa. Výrobce má tedy absolutní kontrolu od pěstování bobů až po jejich zpracování v zemi původu.

Kakaová hmota = 100% čokoláda

Kakaová hmota je označení pro 100% čokoládu. Kakaová hmota vzniká při mletí kakaových bobů v kakaových mlýnech. Čím vyšším číslem v procentech je čokoláda označena, tím obsahuje více kakaové hmoty. Tato kakaová hmota obsahuje 53,5 % tuku neboli kakaového másla. Kakaová hmota Trinitario má vynikající silnou čokoládovou chuť bez kyselého akcentu.

Čokoláda Trinitario Costa Rica Vital Country

kakaové boby trinitario

Kakaové boby Trinitario získaly své pojmenování po ostrově Trinidad, kde se původně pěstovala odrůda Criollo. Nepřízní osudu byly tyto plantáže ale zdevastovány a vysazena byla nová odolnější odrůda Forastero. Tyto dvě odrůdy se následně zkřížily a vznikla nová odrůda Trinitario. Tyto kakaové boby v sobě tak spojují to nejlepší z původních odrůd – plnou, rozmanitou a bohatou chuť odrůdy Criollo, odolnost a vyšší úrodnost odrůdy Forastero.

Čokoláda Trinitario Costa Rica Vital Country 1

použití kakaové hmoty

Nastrouhejte si tuto čokoládu do ranní obilné kaše, tvarohu, jogurtu i müsli. S čokoládou Trinitario můžete vyrobit domácí čokoládu vysoké kvality. Přidat můžete různé ořechy či lyofilizované ovoce. Čokoládové pecičky jsou ideální do všemožných sušenek, těst, náplní, k výrobě pralinek, polev a dalších cukrárenských výrobků. Gurmáni si na čokoládě z kakaových bobů Trinitario pochutnají jen tak.

kakaová hmota Složení

100% kakaová hmota (ve formě pecek)

Původ kakaových bobů: Kostarika (Střední Amerika)

Odrůda kakaových bobů: Trinitario

Obsah kakaového másla: 53,5%

Výživové údaje na 100 g
Energie 2741 kJ / 655 kcal
Tuky 53,5 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 35,0 g
Sacharidy 31,0 g
    z toho cukry g
Bílkoviny 9,8 g
Vláknina 27,4 g
Sůl g

Skladování

Skladujte v suchu v uzavřeném obalu při teplotě 18-22 °C a max. 50 % relativní vlhkosti.

Nevystavujte přímému slunečnímu záření.

země původu

Kostarika


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: