• 1 z 2
 

Kenya AA Top Masai

 

Je považována za jednu z nejlepších káv světa. Výjmečná gurmánská káva, která uspokojí nejnáročnější degustátory. Dokonalá harmonie všech chutí a naprosto jedinečnou vůní.

od 179 Kč / ks
od 160 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Keňa
Zvolte variantu
Kenya AA Top Masai Množství: 250g
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 11.12.2024
179 Kč / ks
160 Kč bez DPH
   
Kenya AA Top Masai Množství: 250g
Varianta: Mletá
Skladem
Můžeme doručit do: 11.12.2024
179 Kč / ks
160 Kč bez DPH
   
Kenya AA Top Masai Množství: 500g
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 11.12.2024
339 Kč / ks
303 Kč bez DPH
   
Kenya AA Top Masai Množství: 500g
Varianta: Mletá
Skladem
Můžeme doručit do: 11.12.2024
339 Kč / ks
303 Kč bez DPH
   
Kenya AA Top Masai Množství: 1kg
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 11.12.2024
629 Kč / ks
562 Kč bez DPH
   
Kenya AA Top Masai Množství: 1kg
Varianta: Mletá
Skladem
Můžeme doručit do: 11.12.2024
629 Kč / ks
562 Kč bez DPH
   
 

Je považována za jednu z nejlepších káv světa což podtrhuje i skutečnost, že se jedná o jednu z nejžádanějších káv na světě. Káva byla pojmenována podle původní africké, černošsko-etnické skupiny Masajích (význam tohoto slova je "Blízko nebe"), kteří se usídlili pravě mezi Kilimandžárem a pohořím Mount Kenya, kde je tato káva pěstována.

Pěstuje se tradičním způsobem ve vysokých nadmořských výškách, kde jsou kávovníky zasazeny do  nakyslé vulkanické půdy z vyhaslé sopky Mount Kenya. Sazenice arabiky byly do Keňi přivezeny kolem roku 1892 ze sousední Tanzánie.

Chuť kávy AA Top Masai

V chuti se prolínají tóny červených třešních, mandarinkách, kyselých pomerančích, ale i jasmínu nebo vinné révy. Překvapuje harmonickou vyvážeností a čistou chutí. Tělo kávy je sametově plné s čokoládovým dozvukem.

  • Jedná se o kávu střední kyselosti

Odkud tato káva pochází

Kenya je přímořským státem u pobřeží indického oceánu. Sousedí s Ugandou, Tanzánií, Somálskem, Jižním Súdánem a Etiopií. Byla pojmenována po nejvyšší hoře Mt. Kenya. 73% Keňanů je mladších 30 let. Sklizeň této kávy probíhá v období od října do prosince.

Způsob zpracování: mokrá metoda

 

JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?


Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

šálek kávy 8 menší vital country

JAK KÁVU SKLADOVAT ?

O tomto tématu si přečtěte > Zde <


 

Druh kávy 100% Arabica
Káva podle stupně kyselosti Káva střední kyselosti
Stupeň pražení Střední stupeň pražení (City, City+)
Doba spotřeby Spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu
Země původu Keňa

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
SD Avatar autora | 25.11.2019
Super!