Popis
Kokosová mouka
Kokosová mouka je de facto mletá kokosová dužina, vyznačující se skvělými vlastnostmi pro použití v kuchyni. V některých receptech můžete kokosovou moukou zcela nahradit klasickou světlou mouku pšeničnou – například v muffinech, zákuscích či palačinkách.
Důležitá rada zní – pokud používáte kokosovou mouku, přidejte do těsta o jedno vajíčko více, než se píše v receptu, předejdete tak drolení těsta. Protože kokos je lehce nasládlý, při použití mouky z něj nemusíte užívat tolik dochucovadel a sladidel, jako při použití klasické světlé mouky.
Použití kokosové mouky
Nebojte se kokosovou moukou zahustit omáčky nebo jí použít do pečení – koláčů, tyčinek nebo závinů. Jako třešničku na dortu vám musíme doporučit výbornou, ale varujeme vás – velice sytou – svačinu. Kokosovou kaši.
Potřebovat budete jen kokosové mléko, které přiveďte k varu, a kokosovou mouku, kterou do vařícího se mléka přisypávejte. Dochucujte dle potřeby – kakaem, čokoládou, sirupem, medem nebo ovocem. Během chvilky tak získáte velice chutné a výživné jídlo.
Složení
100% kokosová mouka
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1499 kJ / 358 kcal |
Tuky | 16,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 8,0 g |
Sacharidy | 17,0 g |
z toho cukry | 8,0 g |
Vláknina | 9,9 g |
Bílkoviny | 18,0 g |
Sůl | 0,14 g |
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Země původu
Srí Lanka / Filipíny / Indonésie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.