Popis
Kokosová dužina se slupkou - zlomky
Naše kokosové zlomky by neměly chybět v žádné spíži. Hodí se totiž k snídani, do cereálií, k oříškovým směsím, na kaši, jako svačinka, nebo místo křupavých chipsů k televizi. Kokos obsahuje zdravé tuky, které nezatěžují tělo. Proto se kokosový olej používá jako součást nejrůznějších diet.
Kokosové zlomky můžete mlsat úplně bez výčitek. V bílých plátcích kokosu se nachází pro tělo prospěšné proteiny a minerály. Najdeme v nich hořčík, vápník a fosfor. Koko zlomky můžete použít například k výrobě domácích mysli tyčinek.
Co jste možná nevěděli
Většinu světové produkce produkují Asie, Indonésie, Filipíny a Indie. V Indii se kokosovníku říká Kalpa Vriksha, což v překladu znamená „Strom, jenž přináší životu vše potřebné“. To je bez pochyby pravda. Z rostliny se získává olej, cukr, kokosová moučka, víno, šťáva, a oblíbený alkoholický nápoj Arak.
Z kokosového obalu se vyrábí textilní vlákno, ze kterého se motají motouzy provázků. Běžně se z vlákna pletou rohože a pytle. Z listů kokosovníku si domorodci udělají salát, nebo listy použijí jako pokrytí střech svých domů.
Složení
Kokos 99%, cukr 1%.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2490 kJ / 595 kcal |
Tuky | 62,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 57,2 g |
Sacharidy | 6,4 g |
z toho cukry | 5,9 g |
Vláknina | 13,7 g |
Bílkoviny | 5,6 g |
Sůl | 0,07 g |
Země původu
Ghana
Skladování
Skladujte při teplotě do 22°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %
Úprava | natural |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.