Popis
Strouhaný kokos jemný výběrový
Kokos sice obsahuje hodně nasycených tuků, ale jde o jiný typ, než se vyskytuje v mase a v mléku. Nepředstavují tak stejné zdravotní riziko. Nasycené tuky v kokosu jsou známy jako triglyceridy se středně dlouhým řetězcem. Jsou snadno stravitelné, snadno se v těle zpracují a spíše se spotřebují jako zdroj energie, než aby se ukládaly jako tuk.
Jak správně vybrat strouhaný kokos
Pokud požadujete absolutní špičku co se kvality týká, určitě hledejte kokos ze Srí Lanky, Filipín nebo Indonésie. Tyto země jsou absolutní špičkou v kokosových produktech.
Důležitá je zejména tučnost kokosu. Čím je strouhaný kokos více tučnější, tím lépe pro Vás. Čím je tučnost nižší, tím je vůně a chuť kokosu méně intenzivní. S nižším podílem kokosového oleje je také strouhaný kokos více suchý a připomíná spíše piliny než přírodní produkt. Tučnost strouhaného kokosu se udává v procentech. Toto číslo Vám prozradí, kolik kokosového oleje zůstalo v kokosové dužině po jejím lisování. Strouhaný kokos s tučností 45-55% je označován jako nízkotučný. Naopak výběrovým strouhaným kokosem je takový, který obsahuje 65% tuku.
POUŽITÍ STROUHANÉHO KOKOSU
Upečte si kokosový moučník. Připravte si obilnou kaši s kokosem a dalším exotickým ovocem. Překvapte na Vánoce domácím Raffaello a kokosovým cukrovím. Připravte pro děti kokosem provoněné müsli. Umíchejte si koktejl. Pečte, sypejte, míchejte, obalujte. Sladký kokos vám osladí den, provoní kuchyni a potěší chuťové buňky.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2761 kJ / 660 kcal |
Tuky | 64,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 57,2 g |
Sacharidy | 23,7 g |
z toho cukry | 7,4 g |
Bílkoviny | 6,9 g |
Sůl | 0 g |
Složení
Kokos 100% (tučnost 65%)
Země původu
Filipíny / Srí Lanka / Indonésie
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %
Úprava | natural |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.