Mahmood Italská rýže Baldo 5 kg

 

Rýže Baldo je v Itálii považována za jednu z nejlepších druhů rýže pro přípravu tradičního italského rizota. Tato vysoce kvalitní rýže se skvěle hodí do rizota nebo k rybám, ale je to také rýže par excellence pro přípravu rýžových salátů.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
30.6.2022
275 Kč / ks
239 Kč bez DPH
   
Značka Mahmood
Kategorie Rýže
 

italská kulatozrnná rýže Mahmood baldo

Baldo Pirinc je druh dlouhozrnné křišťálově čisté rýže, která se používá v podstatě stejným způsobem jako Arborio, zejména k přípravě rizota. Baldo patří do skupiny super jemné rýže. Je velmi všestranná a osvědčila se i při přípravě pudingů, rýžových suflé, rýžových salátů nebo ryb.

Díky rýži Baldo vzniklo naprosto dokonalé italské rizoto. Dokonce mnohem chutnější než za použití tradiční rýže Arborio nebo Carnaroli. Baldo se kromě rizota také hodí k přípravě rýžových salátů a jídel, která vyžadují dobře oddělená a konzistentní zrna. Rýže Baldo se vyznačuje střední lepivostí a je velmi bohatá na škrob.

Baldo rýže je vhodná zejména pro

  • Risoto al dente
  • Rýžové saláty
  • Rýžové suflé
  • Polévky
  • Arancini

Co jste možná nevěděli o rýži Baldo

Baldo je odrůda italské rýže představena v roce 1977, pocházející z křížení Arborio se Stirpe 136, pěstovaná hlavně v oblastech Novara, Pavia a Vercelli. Patří do skupiny "Superfini Rices" (velmi jemná). Baldo rýže ihned získala mezi Italy velkou popularitu a to díky své vynikající schopnosti absorbovat chuť a vůni.

Příprava

Rýže Baldo je uvařená za 15 až 17 minut a lze ji použít jako alternativu ke skvělé tradiční rýži do rizota a k výborným předkrmům. Rýži nejdříve propláchněte studenou vodou a namočte na 10 minut. Na 1 hrneček rýže použijte 2 hrnečky vody.

Složení

100% rýže Baldo

Skladování

Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %

Země původu

Itálie


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: