Popis
Sušená mochyně peruánská Bez přidaného cukru a SO2
Mochyně peruánská roste zejména v Jižní Americe, zejména v oblastech Kolumbie, Venezuely, Peru a Bolívie. Je typická svými plody, třešněmi. A právě tyto třešně jsou v některých oblastech hojně konzumovány i používány při vaření. Ostatně plody bývají někdy označovány jako „třešeň Inků“.
V našich podmínkách působí poněkud exoticky, můžete ji tedy využít jako ozdobu svátečních pokrmů – jednohubek, salátů i masitých pokrmů. Vyrábí se z nich marmelády a suší se na rozinky.
Mochyně peruánská (Physalis) je bohatá na malá, měkká a jedlá zrnka. Ve 100g lze nalézt až 30 mg vitamínu C, provitamín A a minerály jako draslík, fosfor, vápník a další prvky.
Použití mochyně v kuchyni
Sušená mochyně se poté hodí zejména na přímou konzumaci či dochucování jídel. Její chuť je naprosto jedinečná – šťavnatá, plná, a sladkokyselá. Přidejte si několik kousků do jogurtu nebo do müsli a získáte rychlou a vydatnou snídani.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1426 kJ / 338 kcal |
Tuky | 3,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 58,6 g |
z toho cukry | 31,4 g |
Bílkoviny | 9,9 g |
Sůl | 0 g |
Složení
Celé sušené plody Mochyně peruánské 100% (Physalis)
Země původu
Kolumbie / Peru
Skladování
Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.