Popis
Moruše bílá bez přidaného cukru a SO2
Plod se tvarem podobají ostružině, jejich chuť potěší všechny mlsouny a závisláky na sladkém. Na našem území těžko seženete moruše čerstvé, plody jsou velice náročné na přepravu a nejčastěji je proto pořídíte jako sušené - v našem konkrétním případě sušené, nesířené. Moruše původně sloužila jako potrava pro bource morušového – odtud tedy název. Čínská medicína připisuje moruši zázračné vlastnosti, mimo jiné také to, že brání předčasnému šedivění vlasů. Jsme rozhodnuti bojovat za zdravější vlasy tím, že budeme doporučovat konzumaci moruše jako obranu před šedinami :-) No uznejte, nebylo by to skvělé? Představte si ten reklamní slogan: „Odhoďte peroxidy, moruše Vám Vaši blonďatou hřívu ochrání!“
POUŽITÍ
Vůbec se nebojte je žvýkat jen tak, jako zdravou svačinku nebo večer k televizi místo nezdravých brambůrků a tyčinek. Nemusíte se ovšem zdráhat zpracování sušených plodů moruše v kuchyni – rozmixujte sušené plody s ořechovým máslem, oslaďte například datlovou pastou a vytvořte lahodné morušové bonbony.
Vytvořte energetickou snídaňovou směs s ořechy, semeny a sušeným ovocem a zalijte mlékem nebo přidejte do jogurtu. Využijte je jako náplň nebo ozdobu na dorty, zákusky a jiné moučníky. Připravit ale můžete i ovocný salát, smoothie, džemy nebo kompoty.
Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :
Energetická hodnota: | 1260 kJ/298 kcal |
Tuky (g): | 2,4g |
z toho nasycené mastné kyseliny (g): | 0,4g |
Sacharidy (g): | 55,3g |
z toho cukry (g): | 49,2g |
Bílkoviny (g): | 8,8g |
Sůl (g): | 0,02g |
Složení
100 % sušené plody moruše bílé.
Země původu
Turecko
Skladování
Skladujte v suchu a chladu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.