Popis
Sušené Třešně Bez přidaného cukru a SO2
Pokud jste si mysleli, že třešně patří mezi naše původní ovoce, tak vás vyvedeme z omylu. Třešně do Evropy připutovaly v 1. Století př. n. l. a k nám do Česka dorazily až ve 12. století. A odkud tedy pochází? Překvapivě až z poloostrova Malá Asie. Podmínky k pěstování jsou různé, některé odrůdy přežijí i větší mrazy, jiným se daří jen v teplých krajinách. Na světě existuje přes 1000 odrůd.
Většinu třešně tvoří voda (až 80%), ta se ale procesem sušení ztrácí. Třešním ale zůstává fruktóza (ovocný cukr) a jsou výborným zdrojem minerálů i vitamínů. Obsahují vápník, hořčík, železo, zinek, draslík, fosfor, křemík i jód. Najdeme v nich i množství vitamínu A, B – komplex, E, C, flavonoidy a betakaroten.
Použití
- Upečte si domácí české müsli tyčinky – použijte do nich třešně, hrušky a švestky. Na takové tyčinky se všichni hned vrhnou.
- Sušené třešně se také hodí do obilninových kaší, jogurtu, ovocných salátů i smoothies.
- Dětem připravte výtečné sušenky se sušenými třešněmi. Ale pozor, budou je pak chtít pořád.
- Máte chuť hřešit? Připravte si slaďoučkou domácí čokoládu a jak jinak než s třešněmi a přidat můžete i oříšky.
- A v neposlední řadě nezapomeňte ke kávě upéct koláč se sušenými třešněmi. Návštěva od vás nebude chtít odejít.
Složení
Sušené třešně 100%
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1294 kJ / 309 kcal |
Tuky | 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 79,5 g |
z toho cukry | 66,3 g |
Bílkoviny | 2,3 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
Bulharsko
Skladování
Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.