Popis
Pampeliška lékařská - kořen
Přestože je pampeliška často považována za plevel, jde o významnou léčivou rostlinu. Přispívá k normální činnosti trávení, působí jako prebiotikum a zároveň podporuje vylučování a pročištění organismu. Napomáhá udržovat zdravá játra a žaludek, udržuje normální funkce močové soustavy.
Při příjmu nad 40 mg se navíc jedná o antioxidant, tudíž chrání buňky před oxidativním stresem. V neposlední řadě ovlivňuje příznivě metabolismus lipidů, respektive normální hladinu cholesterolu v krvi.
Kořen rostliny se sbírá nejčastěji v jarních měsících ještě před rozkvětem. Po usušení se z něj připravuje odvar. V minulosti se pampeliškový kořen dokonce nakládal do vína, případně se pražil jako náhražka kávy.
- Podporuje trávení.
- Prebiotikum.
- Přispívá k normální činnosti žaludku a jater.
- Podporuje funkci močové soustavy.
- Obsahuje antioxidanty.
Příprava čaje z kořene pampelišky lékařské
1-2 čajové lžičky řezaného kořene pampelišky lékařské povařte 5 minut ve 250 ml vody. Poté sundáme ze zdroje tepla a zakryté louhujeme cca 5-10 min. Scedíme a pijeme vlažné 2-4x denně.
Upozornění: nedoporučuje se užívat dlouhodobě a nadměrné užívání. Není určeno jako náhrada pestré stravy.
Složení
100% Pampeliška lékařská kořen řezaný (Taraxacum officinale - radix).
Skladování
Skladujte v suchu, temnu a chladu.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdroji tepla.
Země původu
Čína
dle nařízení ES č.1924/2006 nemůžeme uvádět zdravotní účinky, proto výše uvedené léčivé účinky jsou formou tipů našich babiček a tradičního lidového léčitelství. Nejedná se o lékařské doporučení – vycházíme pouze informací z internetu, které nemusí být odborné.
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.