Popis
Káva Dona Pepeho se pěstuje již po 4. generaci a byla v roce 2007 oceněna jako nejlepší Panamská arabica "Best of Panama". Vulkanická půda poblíž sopky Baru, ve které tato káva roste ji dodává výjimečné vlastnosti. Označení SHB (Strictly Hard Bean) znamená, že díky své poloze rostou kávová zrna pomalu a koncentrují tak maximum chutí uvnitř zrna.
Chuť kávy Don Pepe SHB
Chuť této kávy je velmi bohatá. Dokonalá symfonie sladkého ovoce, karamelu a pomerančové kůry doplňuje vanilka a jemné koření. Má bohatou krémovou dochuť, která přetrvává neskutečně dlouho. Je proslulá svou příjemně, oříškovou chutí a také celkovou vyvážeností.
- Jedná se o kávu nízké kyselosti
Odkud tato káva pochází
Plantáže Dona Pepeho, kde tato káva roste, patří mezi nejznámější kávové plantáže v regionu Boquete v Panamě. Tyto plantáže leží v nadmořské výšce 1600 - 1800 metrů. Společnost Don Pepe založil roku 1899 Enrique Vasquez. Výjimečné vlastnosti této kávy dává do vínku vulkanická půda vlhkého tropického lesa na svazích sopky Baru.
JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?
Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
JAK KÁVU SKLADOVAT ?
O tomto tématu si přečtěte > Zde <
Druh kávy | 100% Arabica |
Káva podle stupně kyselosti | Káva s nízkou kyselostí |
Stupeň pražení | Střední stupeň pražení (City, City+) |
Doba spotřeby | Spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu |
Země původu | Panama |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.