Popis
černý pepř - celý
Pepř černý je ze všech pepřů používán nejčastěji. Jeho příjemné zemité aroma s lehce nasládlou vůní a výraznou pepřovou chutí ho činí univerzální přísadou pro dochucení mnoha jídel, jako jsou masová jídla, omáčky, polévky, rizota nebo zeleninové pokrmy. Používá se mletý, drcený nebo celý.
Pepř černý se sklízí těsně před dosažením zralosti, zpravidla když první kulička v zeleném pepřovém hroznu začne lehce červenat. Poté se nechá pepř fermentovat čímž dochází k oxidaci tříslovin a dalších látek v obalu plodu a to zapříčiní zčernání povrchu pepře. Poté se pepř nechá sušit na slunci.
Složení
100% pepř černý celý (Piper nigrum).
Skladování
Skladujte v suchu, temnu a chladu.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdroji tepla.
Země původu
Vietnam
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.