Popis
Chuť kávy
Káva z Peru se vyznačuje vyváženou chutí a vkusnou kyselostí. Nejlepší kávy se vyvážejí do Evropy, Japonska a Spojených států, z toho se dá usoudit jejich vysoký jakostní standard. Peru by za předpokladu hospodářské a politické stability mohlo být jedním z největších producentů výborné kávy. Ze zrn je možné připravit nepříliš hustou kávu se silnou chutí a vkusnou kyselostí. Větší část peruánské kávy se dodává na trh jako „biokáva“.
- Jedná se o kávu nízké kyselosti
Odkud tato káva pochází
Káva je v Peru pěstována převážně drobnými farmáři, kteří používají pouze organická hnojiva a proto většina káv bývá označena jako ORGANIC (BIO). Arabica z peruánských plantáží má okouzlující aroma, chuť je jemná, lehká a vyvážená v harmonii lahodného ovoce a čokolády.
Jak KÁVU BALÍME ?
Jsme velmi odpovědní ve výběru obalů. Pro naše kávy vybíráme jen ty nejlepší certifikované vzduchotěsné obaly s vnitřní Al vrstvou, která ochraňuje kávu proti pronikání vlhkosti a UV záření, které kávu poškozují. Obal se skládá ze 3 vrstev, které násobí ochranu samotné kávy a jednocestného ventilu, který slouží pro postupné uvolňování CO2.
Proč balíme kávu do trojvrstvých sáčků s ventilem? Je pro nás důležité, aby Vám naše káva vydržela co nejdéle a v co nejvyšší možné jakosti.
JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?
Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
JAK KÁVU SKLADOVAT ?
O tomto tématu si přečtěte > Zde <
Druh kávy | 100% Arabica |
Káva podle stupně kyselosti | Káva s nízkou kyselostí |
Vlastnosti | BIO |
Stupeň pražení | Střední stupeň pražení (City, City+) |
Doba spotřeby | Spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu |
Země původu | Peru |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.