Pohanka tmavá loupaná

 

Pohanka tmavá je produkt, který se znovu stále častěji objevuje na talířích. Je přirozeně bezlepková, nutričně bohatá a s klidem ji mohou zařadit i lidé s redukční dietou.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 49 Kč / ks
od 44 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Obiloviny
Zvolte variantu
Pohanka tmavá loupaná Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 11.12.2024
49 Kč / ks
44 Kč bez DPH
   
Pohanka tmavá loupaná Vital Country Množství: 1000 g Momentálně nedostupné 89 Kč / ks
79 Kč bez DPH
 

tmavá Pohanka kroupy (z termicky loupané pohanky)

Pohanka tmavá se loupe tepelně, což způsobuje ztmavnutí povrchu. Její hlavní rozdíl od světlé pohanky je ten, že po uvaření zůstává sypká. Původně pochází z chladného podnebí, kde sloužila především chudším lidem jako zdroj rychlého zasycení a zahřátí organismu.

Pohanka tmavá loupaná - z boku

Pro uchování cenných nutričních vlastností se doporučuje pohanku nevařit. Místo toho dejte do hrnce vodu a až začne vřít, stáhněte plamen na minimum, vsypte pohanku a 20 minut nechte prohřát. Pak je pohanka připravená k přípravě kaše, placiček, pomazánek či dokonce dezertů. Hodí se také jako zavářka do polévek.

Příprava

Pohanku nejprve propláchněte vodou a poté dejte vařit v poměru 1:1,5 dílu vody. Pohanku vařte na mírném stupni 10 – 12 minut. Poté odstavte a nechte zbylou vodu vstřebat.

Výživové údaje na 100 g
Energie 1548 kJ / 365 kcal
Tuky 2,6 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 74,0 g
    z toho cukry 0,6 g
Bílkoviny 12,0 g
Sůl 0,01 g

Složení

Mlýnský výrobek - 100% pohanka termicky loupaná (kroupy)

Země původu

Polsko

Skladování

Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
PL Avatar autora | 21.1.2023
Tato pohanka je naprosto luxusní. Navíc je tato potravina velice zdravá. Já osobně pohanku nevařím, pouze namáčím. Stačí namočit na cca 4 hod. a je hotovo. Doporučuji několikrát propláchnout.