Pohanková mouka

Neohodnoceno
 

Pohankovou mouku používáme na vaření i pečení. Přidáváme ji do běžné mouky a to v množství 30 procent. Pohanková mouka je samozřejmě přirozeně bezlepková. Pohanka je významným zdrojem vlákniny, minerálních látek a také vitamínů.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 38 Kč / ks
od 35 Kč / ks bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Mouky
Zvolte variantu
Pohanková mouka Množství: 500 g Momentálně nedostupné 38 Kč / ks
35 Kč bez DPH
Pohanková mouka Množství: 1000 g Momentálně nedostupné 69 Kč / ks
63 Kč bez DPH
 

Pohanková mouka

Pohanka je bylina, která byla k nám do českých zemí přivezena z Ruska na přelomu 12. a 13. století.  V kuchyni se běžně využívala zhruba od 15. století, zejména na Moravě se těšila velké oblibě. V posledních letech popularita pohanky opět roste, stala se nenahraditelnou součástí zdravé kuchyně a každým dnem přibývá pokrmů, ve kterých se taková nenápadná rostlina dá skvěle využít. Rozhodli jsme se vás trošku inspirovat a nabízíme vám pohanku zpracovanou jinak, než jak jste zvyklí – totiž ve formě mouky. Ničeho se ale nelekejte, využití pohankové mouky je stejně tak široké a pestré.

Použití pohankové mouky

Pohankovou mouku využijte, stejně jako ostatní bezlepkové mouky, jako náhražku světlé mouky pšeničné. Obsah pohankové mouky by neměl překročit zhruba třicet procent celkového množství mouky v pokrmu, doporučujeme ji proto kombinovat s jinou bezlepkovou moukou nebo směsí. Přidat můžete vždycky – začínejte proto na menším množství a postupně experimentujte více a více, sami ucítíte, jaké množství pohankové mouky je pro vás to nejlepší.

Upečte si domácí chleba se slunečnicovými nebo konopnými semínky, použijte mouku do jablečného závinu se skořicí a ořechy, připravte si skvělý dort se zdobením z kokosových chipsů. Nebojte se pohankovou mouku využít při běžném vaření, ale ani při oslavách nebo svátcích. S naší moukou hravě zvládnete i pizzu, bábovku, palačinky nebo sušenky s čokoládou.  Slané pohankové těsto je jen stvořeno pro placky se sýrem, olivami nebo rajčaty. Neomezujte se ale jen na pečení – pohanková mouka má totiž své místo i při přípravě omáček, polévek nebo pomazánek. Třeba taková čočková pomazánka, ke které potřebujeme dále jen čočku, máslo, cibuli, česnek a sůl je naprosto perfektní, a jako rychlá večeře na domácí placky je nenahraditelná.

A na konec skvělá zpráva - celiakové zajásají, protože pohanková mouka je, jak už jsme uváděli výše, přirozeně bezlepková.

Pohanková moukaSložení

100% mletá zrna loupané pohanky

Skladování

Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Země původu

Česká republika


 

Podobné produkty

Druh mouky Ostatní
Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE