Nepropásněte super výhodnou AKCI - celý červen AKCE 1+1 ZDARMA na konjakové těstoviny a žvýkačky od Bitters. Platnost akce 1.6. - 30.6.
 

Pohanková mouka

 

Pohankovou mouku používáme na vaření i pečení. Přidáváme ji do běžné mouky a to v množství 30 procent. Pohanková mouka je přirozeně bezlepková. Pohanka je významným zdrojem vlákniny, minerálních látek a také vitamínů.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 54 Kč / ks
od 49 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Mouky
Zvolte variantu
Pohanková mouka Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 15.6.2023
54 Kč / ks
49 Kč bez DPH
   
Pohanková mouka Vital Country Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 15.6.2023
98 Kč / ks
89 Kč bez DPH
   
 

Pohanková mouka bezlepková

Pohankovou mouku využijte, stejně jako ostatní bezlepkové mouky, jako náhražku světlé mouky pšeničné. Obsah pohankové mouky by neměl překročit zhruba třicet procent celkového množství mouky v pokrmu, doporučujeme ji proto kombinovat s jinou bezlepkovou moukou nebo směsí. Přidat můžete vždycky – začínejte proto na menším množství a postupně experimentujte více a více, sami zjistíte, jaké množství pohankové mouky je pro vás to nejlepší.

Pohanková mouka

Použití pohankové mouky

Upečte si domácí chleba se slunečnicovými nebo konopnými semínky, použijte mouku do jablečného závinu se skořicí a ořechy. Nebojte se pohankovou mouku využít při běžném vaření. S pohankovou moukou hravě zvládnete i pizzu, bábovku, palačinky nebo sušenky. 

Slané pohankové těsto je jen stvořeno pro placky se sýrem, olivami nebo rajčaty. Neomezujte se ale jen na pečení – pohanková mouka má totiž své místo i při přípravě omáček, polévek nebo pomazánek. Třeba taková čočková pomazánka, ke které potřebujeme dále jen čočku, máslo, cibuli, česnek a sůl je naprosto perfektní, a jako rychlá večeře na domácí placky je nenahraditelná.

Co jste možná nevěděli

Pohanka je bylina, která byla k nám do českých zemí přivezena z Ruska na přelomu 12. a 13. století.  V kuchyni se běžně využívala zhruba od 15. století, zejména na Moravě se těšila velké oblibě. V posledních letech popularita pohanky opět roste, stala se nenahraditelnou součástí zdravé kuchyně a každým dnem přibývá pokrmů, ve kterých se pohanka nebo pohanková mouka dá využít.

Složení

100% mletá zrna loupané pohanky

Výživové údaje na 100 g
Energie 1495 kJ / 356 kcal
Tuky 2,4 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 69,0 g
    z toho cukry 1,1 g
Bílkoviny 12,0 g
Sůl g

Skladování

Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Země původu

Česká republika / Polsko


 

Druh mouky Ostatní
Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JZ Avatar autora | 14.8.2020
Nevím, kdo vám mele, ale je skvělá :-)