Akce Efekt lupa
 

Pohanková mouka

 

Pohankovou mouku používáme na vaření i pečení. Přidáváme ji do běžné mouky a to v množství 30 procent. Pohanková mouka je přirozeně bezlepková. Pohanka je významným zdrojem vlákniny, minerálních látek a také vitamínů.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Běžná cena Více informací v tabulce variant
Ušetříte 20 Kč (–20 %)
od 45 Kč / ks
od 40 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Mouky
Zvolte variantu
Pohanková mouka Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 5.4.2024
55 Kč 45 Kč / ks
40 Kč bez DPH
   
Pohanková mouka Vital Country Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 5.4.2024
99 Kč 79 Kč / ks
71 Kč bez DPH
   
 

Pohanková mouka bezlepková

Pohankovou mouku využijte, stejně jako ostatní bezlepkové mouky, jako náhražku světlé mouky pšeničné. Obsah pohankové mouky by neměl překročit zhruba třicet procent celkového množství mouky v pokrmu, doporučujeme ji proto kombinovat s jinou bezlepkovou moukou nebo směsí.

Pohanková mouka

Použití pohankové mouky

Upečte si domácí chleba se slunečnicovými nebo konopnými semínky, použijte mouku do jablečného závinu se skořicí a ořechy. Nebojte se pohankovou mouku využít při běžném vaření. S pohankovou moukou hravě zvládnete i pizzu, bábovku, palačinky nebo sušenky. 

Slané pohankové těsto je jen stvořeno pro placky se sýrem, olivami nebo rajčaty. Neomezujte se ale jen na pečení – pohanková mouka má totiž své místo i při přípravě omáček, polévek nebo pomazánek. Třeba taková čočková pomazánka, ke které potřebujeme dále jen čočku, máslo, cibuli, česnek a sůl je naprosto perfektní, a jako rychlá večeře na domácí placky je nenahraditelná.

Co jste možná nevěděli

Pohanka je bylina, která byla k nám do českých zemí přivezena z Ruska na přelomu 12. a 13. století.  V kuchyni se běžně využívala zhruba od 15. století, zejména na Moravě se těšila velké oblibě. V posledních letech popularita pohanky opět roste, stala se nenahraditelnou součástí zdravé kuchyně a každým dnem přibývá pokrmů, ve kterých se pohanka nebo pohanková mouka dá využít.

Složení

100% mletá zrna loupané pohanky

Výživové údaje na 100 g
Energie 1495 kJ / 356 kcal
Tuky 2,4 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 69,0 g
    z toho cukry 1,1 g
Bílkoviny 12,0 g
Sůl g

Skladování

Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Země původu

Česká republika / Polsko


 

Druh mouky Ostatní
Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JZ Avatar autora | 14.8.2020
Nevím, kdo vám mele, ale je skvělá :-)