• 1 z 2
 

Quinoa červená

 

Quinoa červená je přirozeně bezlepková obilovina a vyniká zemitou chutí, ve které můžeme cítit tóny ořechů i ovoce. Skvěle se hodí jako příloha tam, kde jste doposud používali rýži nebo kuskus. Quinoa nenadýmá a pro trávení nepředstavuje výraznou námahu.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 74 Kč / ks
od 64 Kč / ks bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Obiloviny
Zvolte variantu
Quinoa červená Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 16.12.2019
74 Kč / ks
64 Kč bez DPH
   
Quinoa červená Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 16.12.2019
139 Kč / ks
121 Kč bez DPH
   
 

Červená Quinoa

Quinou můžete znát také pod názvem merlík chilský. Jde o jednoletou bylinu, která má okolo 1 – 2 metrů. Merlík plodí nažku, která je ukrytá v květech a obsahuje semínko. To je malé jen 1 – 2,6 mm a tvarem připomíná čočku. Nejčastěji můžete v obchodech narazit na semínka bílá, červená, černá a hnědá. Lidé quinou využívají už přes 5000 let. Dodnes se pěstuje v Andách, Bolívii, Peru a Chile, ale třeba i zde v Evropě.

Quinoa červená 1000g

Hlavní složkou quinoy jsou škrob, který tvoří 60% a bílkoviny, které tvoří až 15%. Ve větším zastoupení obsahuje i nerozpustnou vlákninu. Další součástí quinoy jsou všechny esenciální aminokyseliny, takže by quinoa neměla chybět v jídelníčků veganů a vegetariánů. Je bohatá na vitamíny B1, B2, C, E, kyselinu listovou, betakaroten a antioxidanty. Má v sobě i vápník, fosfor, draslík, hořčík, mangan, měď i zinek. Quinoa červená je přirozeně bezlepková. 

chuť červené quinoy

Quinoa je bílá, černá nebo červená. Bílá Quinoa má lehce nasládlou, máslovou chuť a je méně křupavá než její černá nebo červená varianta. Červená quinoa má vynikající zemitou chuť, ve které můžeme cítit tóny oříšků i ovoce. Je více křupavá než její bílá varianta. Černá quinoa má plnou zemitou chuť a je také ze všech druhů quinoy nejkřupavější a nejvýraznější.

Příprava

Příprava quinoy vám nezabere spoustu času a je to velmi jednoduché. I když se quinoa čistí, mohou na ní zůstat saponiny, takže by mohla chutnat hořce. Proto se doporučuje ji několikrát propláchnout vroucí vodou nebo ji alespoň na 10 min. namočit, slít a znovu zalít. 1 hrnek quinoy zalijte 2 hrnky vody. Quinoe stačí 15 – 20 minutové vaření. Hotová bude nadýchaná a příjemně křupat.

Výživové údaje na 100 g
Energie 1435 kJ / 343 kcal
Tuky 5,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 60,8 g
    z toho cukry 0,5 g
Vláknina 7,0 g
Bílkoviny 13,8 g
Sůl 0,02 g

Quinoa červená 1000gSložení

Quinoa červená (Merlík chilský).

Země původu

Bolívie / Peru

Skladování

Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE