Popis
Ricefield Rýžový papír
Bezvaječný rýžový papír vietnamsky “banh trang” nebo “banh da nem” je průsvitná sušená těstovina obsahující bílou rýži, vodu a občasnou příměs tapiokové mouky. Po vytvarování do plochého tvaru dojde ke spaření, poté se suší na slunci položeny na bambusovcých rohožích, které dodají povrchu plátku nezaměnitelný vzor. Je k dostání v různých tloušťkách. Tato ve Vietnamu a Thajsku populární potravina je bezvýrazné chuti, a proto vhodná k téměř jakékoliv náplni, ať už je to kuře, krevety, ryba nebo těstoviny se zeleninou. Velice často je užívaný v “nem” pokrmech, například ve velmi populárních jarních závitcích.
Použití
Před použitím krátce ponořte sušené plátky z rýžového těsta do vlažné vody a nechte změknout po dobu asi 1-2 minut na kuchyňské utěrce. Když jsou plátky dostatečně měkké, zabalte do nich zeleninu, nudle nebo maso. Tento papír je vhodný zejména na jarní závitky.
Složení
Rýžová mouka 80%, pitná voda, tapiokový škrob, jedlá sůl.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1516 kJ / 357 kcal |
Tuky | 0,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,8 g |
Sacharidy | 85,0 g |
z toho cukry | 0,9 g |
Bílkoviny | 0,7 g |
Sůl | 0,5 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.