Popis
červená rýže natural
Díky barvě červené rýže budete jíst také očima. Díky slupce, tzv. otrubě, která na zrnku zůstává, si rýže uchovává veškeré živiny a vitamíny. Je oblíbená u lidí, kteří zadržují vodu v těle, protože si i s tímto problémem dokáže poradit. Proti klasické, bílé rýži je bohatší na výživové hodnoty. Červená rýže natural zůstává i po uvaření díky slupce na skus trochu tvrdší, což rozhodně neubírá na její lehce oříškové chuti.
POUŽITÍ
Červenou rýži natural můžete používat stejně jako ostatní druhy rýže, tedy do polévek, jako přílohu k masu či zelenině. Její výhodou je, že vydrží jako čerstvá i další dva dny, právě díky slupce. S její pomocí lze také připravit výborné saláty.
Příprava
Rýži důkladně propláchněte vodou. Zalijte 2,5 násobným množstvím vody a na mírném plamenu vařte bez míchání 25 – 35 minut do změknutí.
Složení
100% Rýže červená, dlouhozrnná, pololoupaná.
Může obsahovat stopy lepku.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1510 kJ / 361 kcal |
Tuky | 3,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,8 g |
Sacharidy | 72,0 g |
z toho cukry | 0,7 g |
Bílkoviny | 9,0 g |
Sůl | 0,02 g |
Země původu
Kambodža
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.