Popis
indiánská rýže
Indiánská rýže má výraznější chuť s lehkým oříškovým nádechem. Na skus je rýže spíše gumovější. Je přirozeně bezlepková a díky nutričnímu složení je ideálním parťákem při hubnutí.
Divoká rýže je bohatá na sacharidy, vitamíny skupiny B, bílkoviny, minerály, vlákninu, omega 3 a 6 mastné kyseliny. Obsahuje také esenciální aminokyselinu lysin, která je důležitá pro stavbu bílkovin, budování svalů, vstřebávání vápníku či při hojení.
POUŽITÍ
Indiánskou rýží nahraďte část bílé rýže a budete mít o něco zdravější a barevnější variaci přílohy k masu, rybám i zelenině. Indiánskou rýži můžete použít i do zeleninových salátů. Samostatně ji můžete připravit jako šafránové rizoto se zeleninou, masem a doplněnou o parmezán.
jak se vaří indiánská rýže?
Příprava indiánské rýže je velmi snadná. Rýži velmi důkladně propláchněte vodou. Zalijte 1,5 násobným množstvím vody a po přivedení k varu plamen stáhněte a vařte na mírném plamenu bez míchání cca 25 - 35 minut do změknutí. Rýži necháme po vypnutí ještě dojít pod pokličkou cca 15 minut a následně můžeme osolit.
co je to divoká rýže?
Indiánská rýže není rýží v pravém slova smyslu, ale ve skutečnosti se jedná o semeno vodní trávy. Jejím domovem je Severní Amerika, kde byla podstatným základem stravy Indiánů. A divokou rýži poznáte na první pohled. Zrno je velmi dlouhé, zbarvené do hnědé až černé barvy.
Složení
100% Rýže indiánská
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1450 kJ / 347 kcal |
Tuky | 1,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 68,0 g |
z toho cukry | 2,1 g |
Vláknina | 6,7 g |
Bílkoviny | 12,0 g |
Sůl | 0,01 g |
Země původu
USA
Skladování
Skladujte při teplotě do 22 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním světlem.
Obal vždy dobře uzavřete.
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.