Rýže Sushi

 

Bez správné rýže není správné sushi. To se nejenom říká, ale je to pravda. Na první pohled může příprava sushi vypadat složitě, ale pokud máte správnou rýži, máte téměř vyhráno. Nemusíte po ní složitě pátrat ve specializovaných obchodech, nabízíme vám ji zde.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 35 Kč / ks
od 30 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Rýže
Zvolte variantu
Rýže Sushi Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 24.5.2022
35 Kč / ks
30 Kč bez DPH
   
Rýže Sushi Vital Country Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 24.5.2022
64 Kč / ks
56 Kč bez DPH
   
 

Rýže na přípravu sushi

Sushi je velmi oblíbeným pokrmem s domovinou v Japonsku, ale rychle se rozšířilo do celého světa. Pořádají se kurzy na jeho přípravu a vydávají kuchařky. Spoustu návodů najdete také na internetu a pokud jste na sushi dostali chuť, neobejdete se bez speciální rýže sushi. Na pohled je rýže krátká a oválná, po uvaření zůstává lehce lepkavá, aby s ní šlo snadno pracovat.

Rýže Sushi - z boku

Rýži sushi je potřeba pořádně propláchnout a nechat namočenou ve stejném množství vody zhruba hodinu. Poté se vaří na vysokém stupni za občasného promíchání do doby, než začne vřít. Dovařte na mírném ohni pod pokličkou, celková doba varu by neměla překročit hranici deset minut, aby se rýže nerozvařila. Mezitím se voda vsákne do rýže. Ke správné chuti se ještě přidává roztok z rýžového octa. Až je hotovo, můžete se pustit do výroby různých druhů sushi a udělat si nefalšovanou japonskou hostinu.

Příprava

Rýži na sushi opakovaně velmi dobře promyjte dokud, z ní nepoteče čistá voda. Pak namočte rýži alespoň na 1 hodinu do vody a nechte odstát. Množství vody je 1:1 k původnímu množství suché rýže. Vodu osolte podle chuti a pomalu přiveďte k varu. Vařte pod pokličkou 10 min a pak nechte 5-10 minut odstát. Rýže musí být ve finále lepivá, ale nerozvařená.

Složení

100% Rýže střednězrnná loupaná

Může obsahovat stopy lepku.

Země původu

Itálie

Skladování

Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: