Šafrán celý

 

Šafrán bylo a stále je, nejdražší koření na světě. Šafrán je velmi vzácný a dává se ho do jídla velice málo, protože je silně aromatický. Náš šafrán je vynikající kvality, která je téměř neporovnatelná s většinou šafránů prodávaných na tuzemském trhu. Vyzkoušejte sami a objevte pravý Íránský šafrán.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 149 Kč / ks
od 130 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Koření
Zvolte variantu
Šafrán celý Množství: 1 g Skladem
Můžeme doručit do: 2.11.2021
149 Kč / ks
130 Kč bez DPH
   
Šafrán celý Množství: 3 g Skladem
Můžeme doručit do: 2.11.2021
429 Kč / ks
373 Kč bez DPH
   
Šafrán celý Množství: 5 g Skladem
Můžeme doručit do: 2.11.2021
655 Kč / ks
570 Kč bez DPH
   
Šafrán celý Množství: 21 g Skladem
Můžeme doručit do: 2.11.2021
2 604 Kč / ks
2 264 Kč bez DPH
   
 

Íránský Šafrán celý - nejvyšši kvality

Jistě znáte úsloví „je toho jako šafránu“. A přesně toto úsloví vystihuje šafrán do puntíku. Z krásné fialové květiny, šafránu setého, se utrhnou tři rudě zbarvené čnělky, známé jako šafránové nitky, které se usuší. Sběr je velmi náročný a probíhá pouze ručně. Na kilo šafránu je potřeba sesbírat až 200 tisíc květů. A tyto náročné podmínky jej dělají vzácným a právem mu patří nejvyšší cena na světovém trhu.

Šafrán patří k velmi vyhledávanému koření a rozhodně stojí za to jej vyzkoušet. V uzavřené nádobě si šafrán dokáže své vlastnosti uchovat i několik let. Má kořennou, mírně nahořklou chuť a velmi výrazné aroma. Má rovněž vynikající barvící schopnost a pokrmy umí zbarvit dožluta.

Šafrán celý 1g 

Dejte ale pozor, u šafránu platí, že méně je více. V pokrmu jej opravdu stačí troška, v opačném případě můžete totiž očekávat nepříjemnou hořkou chuť. Když naberete šafrán na špičku nože, mělo by vám takové množství vystačit na ochucení celého pokrmu. Před použitím se doporučuje šafrán namočit do lžíce teplé vody, nejlépe na hodinku. Šafrán tak dostatečně uvolní svou sytě jantarovou barvu. Nitky i s vodou pak před koncem vaření přidáte do zvoleného pokrmu.

Použití

Šafrán je koření, které patří k oblíbeným zejména v evropské kuchyni, zejména té francouzské a španělské. Oblíbený je ale i v latinskoamerické, arabské, indické a čínské kuchyni. Šafrán lze využít na ochucení omáček, polévek (zejména masových vývarů), kuskusu, těstovin či rýžových pokrmů jako rizoto, pilaf nebo paella. Šafrán můžete kombinovat i s masem, rybami, mořskými plody či sýry. A možná se budete divit, ale šafrán se hodí i k ovoci, sladkým pokrmům a do alkoholických nápojů.

Složení

100% Šafrán (Crocus sativus)

Země původu

Írán

Skladování

Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE