Popis
tahini pasta
Tahini je pasta vyrobená z rozdrcených sezamových semínek a má celou řadu využití. Kromě toho se jí nemusí obávat ani pacienti s vysokým cholesterolem, žádný totiž neobsahuje. Tahini pochází z Izraele, kde se jí dříve přezdívalo „svaté jídlo“. Odtamtud se rychle rozšířila do celého světa, také díky svým pozitivním účinkům na lidský organismus.
POUŽITÍ
Nejznámějším způsobem, jak tahini použít, je hummus. Tahini se ale dá jíst i s pečivem, když ji například smícháte s datlovou pastou, hned budete mít výtečnou pomazánku. S pomocí tahini připravíte výborné dipy k zelenině či zálivku do salátu. Můžete ho přidat i do dezertů k docílení výborné chuti. Pokud pastu přidáte od polévky, kromě netradiční, ale výborné chuti ji i zahustí.
SLOŽENÍ
100% mleté sezamové semínko
SKLADOVÁNÍ
Skladujte v suchu, chladu a temnu
Země původu
Sýrie
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.