Popis
thajská curry pasta zelená
Zelená kari pasta je kombinací šalotky, koriandru, kmínu, česneku, citronové trávy, galangy a zeleného chilli. Zelená kari pasta je více pálivá než červená kari pasta. Používá se při tradiční thajské přípravě hovězího, kuřecího a rybího masa. Neobsahuje umělá barviva a konzervanty.
Velmi důležité je kari pastu hned na začátku přípravy pokrmu chvíli smažit na oleji nebo kokosovém krému - smažením se z kari pasty uvolní její příjemná vůně. Teprve pak přidáváme maso, kokosové mléko, či jiné přísady.
Seřazení curry past podle pálivosti 🌶️(Cock Brand):
-
Massaman curry – 🔸 nejméně pálivá
-
Žlutá curry pasta – 🔸 mírná
-
Namya curry pasta – 🔸 mírně pálivá s rybím tónem
-
Panang curry – 🔸 středně pálivá
-
Červená curry pasta – 🔥 pálivá
-
Zelená curry pasta – 🔥🔥 nejpálivější
Recept pro 2 osoby
- Smíchejte 50 g kari pasty se 2 lžícemi kokosového nebo jiného rostlinného oleje a lehce osmahněte.
- Zalijte 400 ml kokosového mléka a stále míchejte (střední teplota, 1 minuta).
- Přidejte 250 g vašeho oblíbeného masa a míchejte, dokud maso nebude hotové.
- Přidejte rybí omáčku, palmový cukr nebo koření podle potřeby.
- Můžete přidat 60 g nakrájených lilků a vařte je, dokud nebudou hotové.
- Přidejte lístky bazalky, listy kafírové limetky popřípadě čerstvé chilli.
- Před podáváním ozdobte lístky bazalky.
- Podáváme s kvalitní rýží.
Složení
Čerstvé zelené chilli 33 %, citronová tráva, česnek, šalotka, sůl, galanga, kmín, semínka koriandru.
| Výživové údaje na 100 ml | |
| Energie | 483 kJ / 116 kcal |
| Tuky | 6,4 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 4,3 g |
| Sacharidy | 10,0 g |
| z toho cukry | 5,4 g |
| Bílkoviny | 2,7 g |
| Sùl | 17,4 g |
Skladování
Chraňte před přímým slunečním světlem. Po otevření uchovávejte výrobek v chladničce.
Země původu
Thajsko
| Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
