Popis
dry demerar - třtinový cukr světlý
Třtinový cukr Dry Demerara jehož domovem jsou úrodné plantáže ostrova Mauricius se vyrábí ze zralé cukrové třtiny, která se lisuje. Vylisovaná šťáva postupně krystalizuje v cukr, který se odstředivou silou částečně oddělí od melasy.
Třtinový cukr obsahuje zbytkový obsah melasy (čím je cukr tmavší, tím je zbytkové melasy v cukru více), která cukru dodává přírodní karamelovou a medovou chuť.
Kdo by si uměl představit život bez cukru. Možná si vybavíte, jak jste v dětství chroupali kostky cukru. Měly dokonce různé tvary i barvy, byl to však bílý řepný cukr. Bílý cukr je bohužel stále velmi často podceňován ohledně jeho záporných vlastností.
Přitom je k dispozici jeho přirozenější varianta, kterou je třtinový cukr. Výroba a zpracování třtinového cukru je totiž výrazně odlišná od chemického procesu rafinace a bělení, díky kterým vzniká cukr bílý.
Použití třtinového cukru
Je plnohodnotnou náhradou klasického řepného cukru. Ideální pro slazení studených i teplých nápojů (čaje, kávy, limonád apod.), zejména pro koktejl Mojito je tento cukr nepostradatelný. Uplatnění také nalezne při pečení, výrobě marmelád a kompotů.
Skladování
Skladujte na suchém místě do max. teploty 25°C a relativní vlhkosti vzduchu 65%
Složení
100% třtinový cukr
Upozornění: vzhledem k tomu, že se jedná o přírodní produkt, může se barevný odstín produktu lišit v závislosti na jeho zpracování.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1658 kJ / 397 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 99,0 g |
z toho cukry | 99,0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0,02 g |
Země původu
Kolumbie / Mauricius
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.