Cibetková káva Kopi Luwak

 

Extra speciální typ kávy pro gurmány, to je cibetková káva. Věděli jste, že tato nejcennější gurmánská arabika se vůbec nepěstuje na plantážích? Kopi Luwak patří k nejdražšímu druhu kávy na světě. Je výjimečná svou chutí, ale především si ji zapamatujete díky malému zvířátku jménem Cibetka.

od 549 Kč / ks
od 477 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Cibetková káva
Zvolte variantu
Cibetková káva Kopi Luwak Množství: 50 g
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 1.7.2022
549 Kč / ks
477 Kč bez DPH
   
Cibetková káva Kopi Luwak Množství: 100 g
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 1.7.2022
995 Kč / ks
865 Kč bez DPH
   
Cibetková káva Kopi Luwak Množství: 200 g
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 1.7.2022
1 790 Kč / ks
1 557 Kč bez DPH
   
 

původ cibetkové kávy

Kopi znamená káva, luwak je cibetka. A cibetka neboli Oviječ skvrnitý je kunovitá šelma. Tato šelma žije v horách v hustém křoví, kde místní sběrači sbírají její trus. Přestože je Oviječ skvrnitý masožravá šelmička, rád si pochutná na sladkých kávovníkových třešních. Taková třešeň projde hladce trávicím traktem zvířete téměř neporušená. V žaludku dochází k fermentaci čili kvašení, a to je právě onen zázračný proces, který dává této arabice speciální chuť a výjimečné aroma.

Po náročném vystopování cibetčího pokladu se zrna kávovníku proplachují, suší na slunci, a nakonec praží jako každá jiná káva. Jedná se tak o zcela přírodní zpracování kávy přímo v těle Cibetky. Navzdory dražší pořizovací ceně vyprodukují např. jen Filipíny půl tuny této arabiky ročně.

Chuť cibetkové kávy

Díky unikátnímu zpracování přímo v těle cibetek cítíte příjemné silné ořechové aroma, které si jistě oblíbíte. Vaše chuťové pohárky jistě potěší chuť čokolády a karamelu. V druhé vlně se přihlásí o pozornost ovocné až švestkové dozvuky.

Jak KÁVU BALÍME ?

Jsme velmi odpovědní ve výběru obalů. Pro naše kávy vybíráme jen ty nejlepší certifikované vzduchotěsné obaly s vnitřní Al vrstvou, která ochraňuje kávu proti pronikání vlhkosti a UV záření, které kávu poškozují.

Obal se skládá ze 3 vrstev, které násobí ochranu samotné kávy a jednocestného ventilu, který slouží pro postupné uvolňování CO2. Proč balíme kávu do trojvrstvých sáčků s ventilem? Je pro nás důležité, aby Vám naše káva vydržela co nejdéle a v co nejvyšší možné jakosti.

šálek kávy 8 menší vital countryJAK KÁVU PŘIPRAVIT ?


Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

JAK KÁVU SKLADOVAT ?

O tomto tématu si přečtěte > Zde <

 


 

Druh kávy 100% Arabica
Káva podle stupně kyselosti Káva s nízkou kyselostí
Stupeň pražení Střední stupeň pražení (City, City+)
Doba spotřeby Spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu
Země původu Indonésie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: