Popis
Plantáže v Andském pohoří a zdejší mikroklima poskytuje domorodým pěstitelům ty nejlepší podmínky. Produkce se odehrává na malých farmách bez použití chemie a pesticidů. Z dostupných zdrojů víme, že se začala ekvádorská káva pěstovat již v 19.století. Během 70. let se stala jednou z nejlepších vývozních plodin.
Pěstování místní arabiky se vypracovalo k naprosté dokonalosti a její export je na první pozici před vývozem kakaa a rýže. Zajímavostí je, že k Ekvádoru náleží i ostrov Galapágy, kde se nachází menší kávovníkové plantáže. Tento ostrov byl však vyhlášen národním parkem a plantáže se nesmí nadále rozšiřovat.
Chuť ekvádorské kávy
Silná charakteristická vůně. Opojné aroma hořké čokolády se mísí s tóny karamelu a lehkým náznakem kaštanových tónů. Čistá, bohatá a výrazná chuť. Přináší pocit síly a energie. Díky jemné kyselosti je velmi oblíbena. Hodí se na přípravu chutného espressa, filtrované kávy a vyloženě vynikne ve french pressu.
- Jedná se o kávu nízké kyselosti
JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?
Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
JAK KÁVU SKLADOVAT ?
O tomto tématu si přečtěte > Zde <
Druh kávy | 100% Arabica |
Káva podle stupně kyselosti | Káva s nízkou kyselostí |
Stupeň pražení | Střední stupeň pražení (City, City+) |
Doba spotřeby | Spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu |
Země původu | Ekvádor |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.