• 1 z 2
 

Ethiopia Yirgacheffe

 

Africký klenot mezi kávami. Výběrová arabika z Etiopie je považována za jednu z nejlepších na světě. Příliv divoké energie a radosti - to je Yirgacheffe. Jedna z nejkvalitnějších východoafrických arabik nadchne nejednoho zkušeného milovníka tohoto lahodného tmavého nápoje.

od 159 Kč / ks
od 138 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Etiopie
Zvolte variantu
Ethiopia Yirgacheffe Množství: 250g
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 2.6.2023
159 Kč / ks
138 Kč bez DPH
   
Ethiopia Yirgacheffe Množství: 250g
Varianta: Mletá
Skladem
Můžeme doručit do: 2.6.2023
159 Kč / ks
138 Kč bez DPH
   
Ethiopia Yirgacheffe Množství: 500g
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 2.6.2023
299 Kč / ks
260 Kč bez DPH
   
Ethiopia Yirgacheffe Množství: 500g
Varianta: Mletá
Skladem
Můžeme doručit do: 2.6.2023
299 Kč / ks
260 Kč bez DPH
   
Ethiopia Yirgacheffe Množství: 1kg
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 2.6.2023
579 Kč / ks
503 Kč bez DPH
   
Ethiopia Yirgacheffe Množství: 1kg
Varianta: Mletá
Skladem
Můžeme doručit do: 2.6.2023
579 Kč / ks
503 Kč bez DPH
   
 

Odkud káva Yirgacheffe pochází

Etiopie je pra-kolébkou všech arabik. Zde se psala historie kávy. Region Yirgacheffe patří k průkopníkům tzv. „mokrého zpracování“ kávy. Tento proces se označuje "washed" nebo-li praná (zrna). Místní farmáři si zakládají na menší rodinné produkci tradičních typů kávy. Plantáže, kde se domorodé rostlině velice daří se nacházejí ve výšce od 1700 do 2200 metrů nad mořem.

Chuť kávy Ethiopia Yirgacheffe

Poznávacím znamením arabik z yirgacheffské oblasti je intenzivní květinová vůně, která se rozvíjí do nasládlého kořeněného aroma. Příjemná kyselost Yirgacheffe je doprovázena lehkou nasládlostí exotických květin. V další rovině lze rozeznat i příchuť peckovin, zejména broskví a meruněk.

Jak KÁVU BALÍME ?

Jsme velmi odpovědní ve výběru obalů. Pro naše kávy vybíráme jen ty nejlepší certifikované vzduchotěsné obaly s vnitřní Al vrstvou, která ochraňuje kávu proti pronikání vlhkosti a UV záření, které kávu poškozují.

Obal se skládá ze 3 vrstev, které násobí ochranu samotné kávy a jednocestného ventilu, který slouží pro postupné uvolňování CO2. Proč balíme kávu do trojvrstvých sáčků s ventilem? Je pro nás důležité, aby Vám naše káva vydržela co nejdéle a v co nejvyšší možné jakosti.

šálek kávy 8 menší vital countryJAK KÁVU PŘIPRAVIT ?


Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

JAK KÁVU SKLADOVAT ?

O tomto tématu si přečtěte > Zde <

 


 

Druh kávy 100% Arabica
Káva podle stupně kyselosti Káva s nízkou kyselostí
Stupeň pražení Střední stupeň pražení (City, City+)
Doba spotřeby Spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu
Země původu Ethiopie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: