Popis
Jasmínová rýže BIO
Jasmínová rýže se pyšní svou krásnou květinovou vůní, ne nadarmo se jí říká královna mezi rýžemi. Nadchne vás i svou nasládlou chutí s lehkým nádechem po oříšcích. Oproti basmati je jasmínová rýže lepivější.
Rýže je oblíbenou lehce stravitelnou potravinou pro sportovce i při hubnutí. Důvodem je obsah polysacharidů a vlákniny, přitom obsahuje minimum tuku. Tato kvalitní jasmínová rýže pochází z Kambodži, kde byla vypěstována v ekologickém zemědělství v souladu s přírodou.
Ať už se chystáte na čínskou kuchyni nebo uvařit nějaké to maso s omáčkou v české verzi, jako přílohu jednoznačně zvolte BIO jasmínovou rýži. Jasmínovou rýži můžete použít i na přípravu sladkých nákypů nebo rýžových kaší, které určitě budou zbožňovat vaše děti.
jak se vaří jasmínová rýže
Jako u jiných druhů rýží je i u jasmínové důležitý správný postup přípravy. Rýži propláchněte, v hrnci zalijte vodou a mírně osolte. Na hrnek rýže připadají 2 hrnky vody.
Po uvedení do varu sejměte pokličku. Následně zmírněte teplotu, aby voda jen probublávala a vařte 15 minut. Vypněte a pod pokličkou nechejte dojít. Před podáním promíchejte jasmínovou rýži vidličkou, aby byla nadýchaná.
Složení
BIO jasmínová rýže*.
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1506 kJ / 355 kcal |
Tuky | 1,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 79,0 g |
z toho cukry | 0,1 g |
Bílkoviny | 7,2 g |
Vláknina | 4,0 g |
Sůl | 0,01 g |
Země původu
Thajsko / Kambodža (mimo EU)
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.