Popis
BIO kokosový olej lisovaný za studena
Po sběru se kokosové ořechy oloupou a kopra zevnitř se najemno strouhá. Vznikne jemná drť, která se následně zahřeje na maximálně 42°C proto, aby se z ní odpařila veškerá voda. Z této hmoty se pak metodou lisováním za studena získává kokosový olej prvotřídní kvality.
Typickou vlastností pro panenský kokosový olej je to, že do teploty okolo 25°C se jedná o bílou, v závislosti na teplotě více či méně pevnou hmotu. Po překročení této teploty olej přechází do tekutého stavu.
Panenský kokosový olej má jemnou chuť i vůni specifickou pro kokos. Jeho unikátnost spočívá v tom, že přestože obsahuje téměř 86% nasycených mastných kyselin, tyto se v těle zpracovávají přímo na energii a nikoliv do tukových zásob.
Dermatologicky testováno.
použití
- Je tepelně stabilní až do 200° C, takže se výborně hodí na smažení, při výrobě cukroví, při přípravě teplých pokrmů v orientálních kuchyních.
- Výborně se dá použít jako náhrada běžného krému nebo tělového mléka. Nezanechává mastný film a krásně se vstřebává do pokožky.
- Perfektně poslouží jako vlasový zábal, protože může působit proti lámavosti vlasů.
- Díky příjemné vůni a snadnému vstřebávání se hodí se jako ideální masážní prostředek. Vaši pokožku zanechá neuvěřitelně hladkou a pružnou.
- Výborně se hodí i jako balzám po holení na přecitlivělou pleť a dokáže zklidnit pleť po opalování.
- Domácím miláčkům umí pomoci s posílením imunity a zlepší kvalitu jejich srsti.
SLOŽENÍ
100 % panenský kokosový olej lisovaný za studena (RAW)
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 3753 kJ / 898 kcal |
Tuky | 99,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 95,0 g |
mononenasycené | 3,8 g |
polynenasycené | 1,0 g |
Sacharidy | 0,0 g |
z toho cukry | 0,0 g |
Vláknina | 0,0 g |
Bílkoviny | 0,2 g |
Sůl | 0,0 g |
SKLADOVÁNÍ
Skladujte v suchu a temnu a teplotě do 22°C.
země původu
Filipíny
zemědělská produkce
mimo EU
Vlastnosti | Za studena lisovaný |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.