Popis
kyselina citronová potravinářská
Kyselina citrónová se přirozeně nachází zejména v citrusových plodech. Pro své konzervační a antioxidační vlastnosti se v potravinářství používá u celé škály produktů. Výrobky s kyselinou citrónovou déle vydrží, mají výraznou chuť a uchovávají si svou barvu.
Použití
Není nad chuť domácích produktů vytvořených s láskou. Ať už to jsou marmelády, džemy, povidla či kompoty. Při výrobě ale nesmíte zapomenout použít kyselinu citrónovou. Chuť pak bude naprosto výborná, plná, barva výrazná a hlavně obsah sklenice se jen tak rychle nezkazí. Za vyzkoušení stojí i výroba domácí šťávy. A zase nezapomeňte na kyselinu citrónovou. Malinový, bezový i meduňkový sirup jistě pak sklidí úspěch. A takový pampeliškový med? Ten jakbysmet.
Smícháním vody s kyselinou citrónovou vytvoříte vynikající zálivku na salát. Ten bude chutnat jemně a zároveň i příjemně vonět. No, a když vám kyselina citrónová zbude, tak v domácnosti zazáří při odvápňování, odstraní vodní kámen nebo skvrny na prádle. Díky účinnému boji s bakteriemi funguje také skvěle jako dezinfekční prostředek.
Složení
100% Kyselina citronová E330 (krystalická)
Ce je E330 ZDE
Upozornění: způsobuje vážné podráždění očí
Skladování
Skladujte v suchu a temnu.
Země původu
Čína
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.